Ігор Русс: «У Дніпропетровську біг свій перший напівмарафон у кар’єрі»

261
Киянин Ігор Русс на чемпіонаті України в Дніпропетровську біг свій перший напівмарафон у кар’єрі. Дебют виявився вдалим, і Ігор відсвяткував перемогу. Щоправда, як потім зізнався, хотілося б більшої конкуренції. Другу половину дистанції Русс долав, не чуючи подиху суперників за спиною.

 
– Бігти було не дуже легко. Спека хоч і спала, але асфальт зберіг її в собі, – розповідає Ігор.
 
Результатом на чемпіонаті України залишилися задоволені?
 
Ставив перед собою завдання перемогти, і з ним упорався. Але часом залишився не зовсім задоволений. Чекали з тренером кращого. Хотілося пробігти за 1:05.30 години, але оскільки було ще спекотно, багато чого не вдалося. Не пощастило ще й у тому, що суперник «відпав» уже після половини дистанції. У компанії бігти набагато легше, а так найскладніше довелося долати самостійно.
 
Яку тактику обрали перед стартом?
 
Тактичного ходу, як такого, не було. Намагався бігти рівно всю дистанцію. Але перші кілометри хоч і були трішки згірки, проте вийшли найслабшими. А там, де навіть відчувався вітер, вдалося пробігти швидше.
 
Але дивлячись на трасу, так і не скажеш, що тут гірки.
 
Траса досить рівна, а гірка маленька. Настільки, що час, коли біг з неї, вийшов навіть слабший.
 
Скільки напівмарафонів ви вже пробігли у своїй кар’єрі?
 
Цей був першим. Незабаром стартуватиму на доріжці. На командному чемпіонаті України спробую свої сили на дистанції 10000 метрів. Сподіваюсь, вдасться потрапити на командний чемпіонат Європи. Для того, щоб краще підготуватися, у мене є ще місяць.
 
А напівмарафон ще бігтимете?
 
Як каже мій тренер, від нього не втечеш. І навіть від марафону. Тому доведеться бігти ще не раз. Налаштовуємося на це і працюватимемо над тим, щоб надалі піднімати результат і зробити його набагато сильнішим.
 
А чому вирішили спробувати себе у напівмарафоні?
 
Нещодавно я перейшов з середніх дистанцій на довгі. Швидкість піднімати було вже складно і вона практично зупинилася на місці. А витривалість, як усі ми знаємо, можна ще довго розвивати. Зараз не зациклююсь на п’ятірці, починаю бігати й 10000 метрів і потихеньку перебиратися на напівмарафон.
 
5000 і 10000 метрів – дистанції спортсменів з Кенії та Ефіопії. Що можна зробити для того, щоб виграти хоча б у других чи третіх номерів цих команд?
 
Звичайно, було б непогано обіграти африканців. Але я, у першу чергу, завжди ставлю перед собою результат. Важливо пробігти за той час, на який готовий.
Попередня статтяТетяна Вернігор: «Під час бігу намагалася зачепитися за чоловіками»
Наступна статтяІгор Гоцул поділився враженнями від Ковельського напівмарафону (фото, відео)