«Діамантова ліга»: Бонадренко встановив національний рекорд, Рємєнь випередила американок

307
Фантастичний сезон продовжує Богдан Бондаренко. Українець менше ніж за два місяці покращив свій результат зі стрибків у висоту на 10 сантиметрів! Майже немає турнірів, на яких би Богдан не перемагав. А те, що він зробив сьогодні на «Діамантовій лізі» в Лозанні, змусило здригнутися не лише суперників, а й світового рекордсмена Хав’єра Сотомайора.

 
2,36 м – саме такий особистий рекорд Бондаренко встановив 30 червня на етапі «Діамантової ліги» в Бірмінгемі. Сьогодні він його покращував двічі. Спочатку з першої спроби взяв 2,39 м, забезпечивши собі перемогу й одноосібне лідерство у «діамантових» перегонах, а після цього з третьої спроби підкорив 2,41 м. Це не лише той результат, за який б’ються всі атлети світу, а ще й найкращий результат сезону в світі, рекорд змагань і, що найголовніше, національний рекорд України! Рудольф Поварніцин у 1985 році злетів на 2,40 м, і з того часу жодному з українців ця висота не підкорювалася.
 
Але на цьому Богдан і не думав зупинятися. Українець встановив планку на висоті світового рекорду – 2,46 м. І хоч перелетіти її цього разу Бондаренку не вдалося, проте ті, хто бачив змагання, погодиться: компанію українським світовим рекордсменам Сергієві Бубці, Інесі Кравець, Юрію Сєдих та Наталії Добринській цілком може скласти Богдан Бондаренко. А Сергій Назарович, до речі, спостерігав за виступом Бондаренка з трибун.
 
Українці дивували і на доріжці. Марія Рємєнь фантастично виграла дистанцію 200 метрів. За спиною у нашої спортсменки залишилися представниці США та Ямайки, серед яких була і титулована Кармеліта Джетер. Такого ходу подій, схоже, не очікувала й сама Марія. А представниці США і Ямайки тепер побачили: українки вміють перемагати не лише в естафеті.
 
Перемогу Марії приніс найкращий для неї результат цього сезону – 22,61 с. В американки Лашонте Мур – 22,67 с. Українка Христина Стуй також встановила найкращий результат сезону (23,03 с) і була сьомою.
 
У секторі для метання списа Роман Авраменко з результатом 80,41 м став четвертим. Вдруге після складної травми на старт вийшов Олександр П’ятниця. Срібний призер Олімпійських ігор лише повертається до змагань. За завдання він для себе поставив результат рівня 74-75 метрів, і впорався з ним – 74,54 м. А остання сходинка наразі не має жодного значення. Виграв змагання Кім Амб зі Швеці (82,65 м).