Штовхання ядра, юнацький чемпіонат світу: німецька дуель без українського втручання

259
У перший день юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики розіграли три комплекти нагород. Один з них – зі штовхання ядра серед юнаків. Головна боротьба за «золото» розгорнулася між німцями Патріком Мюллером та Хеннінгом Прюфером. Настільки запекла дуель призвела до того, що обом вдалося побити найкраще юнацьке досягнення країни, яке належало самому чемпіонові світу та срібному призерові Олімпійських ігор Давіду Шторлю.

 
Мюллер у найкращій зі спроб відправив ядро на 22,02 м, а Прюфер – на 21,94 м. На третю сходинку п’єдесталу піднявся Мохамед Магді Хамза з Єгипту (20,58 м).
 
На жаль, до основного кола змагань не вдалося вийти українцям. Назар Шарий з результатом 16,80 м був 16-м в групі А, а Юрій Фєдосов посів 17-ту сходинку в групі В.
 
Під час коментаря Фєдосов ніби в воду дивився, спрогнозувавши перемогу Мюллера. Але визначення чемпіона світу було не єдиним, що сказав Юрій.
 
Юрій Фєдосов: «Чемпіонат світу добре організований. Думаю, його можна поставити в один ряд з футбольним Євро-2012. Це одні з найбільш грандіозних змагань. Шкода, що не можу з таким же захопленням говорити про свій виступ. Чекав від себе набагато більше. Чому не реалізував себе? Можливо, свою роль зіграла погода. Дуже висока температура, нема чим дихати. Я не звик до такого. У зв’язку з цим навіть уночі складно заснути.
 
Я в травні виступав на цьому ж стадіоні на командному чемпіонаті України, але тоді сектор для штовхання був розміщений з іншого боку. Хоча справа не стільки в цьому, скільки в тому, що він зміщений трішки ліворуч. Раніше мені не доводилося з таким зустрічатися, тому так і не встиг до нього пристосуватися. Як результат, ядро двічі вилітало за межі сектора».
 
Назар Шарий: «Вперше зустрів так багато сильних спортсменів. Шкода, що в такій компанії і на таких серйозних змаганнях не показав усього, на що здатний. На зборах травмував кисть руки. Це, звичайно, заважало. Але налаштовувався на змагання по-бойовому. Сектор? Було трішки незручно, але іншим спортсменам це ж не завадило самореалізуватися. А ми всі виступали в однакових умовах».
Попередня статтяВладислав Чепурний і Олександр Ревенко поділилися враженнями від юнацького чемпіонату світу
Наступна статтяМихайло Тютюнников: «Після чемпіонату світу бажання займатися легкою атлетикою лише зросло»