Іван Лосєв: «Дистанцію завершував на морально-вольових»

390
На дистанції 20 км на чемпіонаті світу з легкої атлетики в Москві українська спортивна ходьба була представлена повним складом. Один з учасників, Іван Лосєв, дістався фінішу 30-м (1:26.32 год).

 
Після виступу атлет поділився враженнями від змагань з прес-секретарем ФЛАУ.
 
«Складно було, діафрагму затиснуло, був скутий у плечах. В кінці йшов на морально-вольових, адже дістатися фінішу – дуже сильний стимул. Його зробили на стадіоні, давно такого не було. Враження від цього дуже хороші, – розповідає Іван. – Найімовірніше, у мене була технічна помилка. Будемо аналізувати разом з тренерами.
 
Я засмучений і втомлений, хотілось виступити краще. 10-12 кілометрів тримався в групі, а потім утворився простір, «вікно». Я випав з групи, почав збиватися з ритму, затиснув плечі. Тренери підказували по дистанції, підтримували. Але буває так, що ти все розумієш, а втілити це в життя не можеш. Ти змушуєш організм щось виконати, а він відмовляється.
 
Щодо пунктів харчування й води, то сьогодні і тренери, й організатори відпрацювали на сто відсотків. Під кінець вода на пунктах харчування, щоправда, була вже теплою. Але це зрозуміло, адже всі п’ють і обливаються, так багато холодної води підготувати просто неможливо.
 
У мене був складний рік. Весною підхопив вірус, двічі сильно перехворів, і з того часу все ніяк не вдається показати результат, на який готовий. Але це не виправдання, я це чудово розумію. Не знаю, чому не вдається себе реалізувати. Чи то організм взяв паузу для відпочинку, чи що інше. Не можу зараз сказати. Будемо аналізувати сезон разом з тренером. Сподіваюсь, наступного року ви вже мене побачите в лідируючій групі».
Фото: Анастасія Марініна
 
Попередня статтяРуслан Дмитренко: «Вирішив іти, доки не впаду без сил або доки судді не знімуть»
Наступна статтяЧемпіонат світу-2013. Анін ранок