Чемпіонат світу-2013. Четвертий день, ранкова програма

234
Сьогоднішнього дня українські вболівальники легкої атлетики чекали з особливим нетерпінням, адже на старт виходили діюча чемпіонка світу з потрійного стрибка Ольга Саладуха та національний рекордсмен України зі стрибків у висоту Богдан Бондаренко. Обоє з легкістю подолали кваліфікацію.

 
Саладуха з другої спроби приземлилася на позначці 14,69 м і виграла кваліфікацію. На жаль, в основне коло змагань не вдалося пройти Руслані Цихоцькій. З результатом 13,51 м вона 16-та. Натомість за медалі разом з Ольгою боротиметься екс-уккраїнка Ганна Князева-Міненко, яка представляє Ізраїль (14,46 м).
 
Богдан Бондаренко з першої спроби подолав 2,22 м, а потім і 2,29, чим забезпечив собі участь в основному колі змагань. На жаль, Юрій Крімаренко і Андрій Проценко зупинилися на висоті 2,22 м і на цьому для них чемпіонат світу закінчився.
 
«Були технічні помилки, проблеми з розбігом, – розповідає Андрій Проценко. –Спочатку трішки побоювався швидкості. В останній спробі вже побіг, але відштовхнувся близько, завис над планкою і приземлився на неї. Можливо, якби мій особистий тренер був поряд, зміг би дати мені підказку, адже він знає мене, як ніхто інший.
 
Так, нога ще повністю не відновилася. Я травмувався перед початком зимового сезону, але й досі відчуваю дискомфорт. В травні ще не міг стрибати. На щастя, тренери в мене повірили і все ж взяли на Всесвітню Універсіаду. Звідти повернувся з медаллю і нормативом «А» на чемпіонат світу. Але в Казані було значно легше виступати: там і суперники були слабшими, і для подолання кваліфікації вистачило лише 2,20 м. Та радує, що попри не найвдаліший виступ у Москві, рік пройшов не даремно.
 
Прикро, що вже який чемпіонат світу поспіль не можу показати високий результат. Розумію, що на кваліфікацію потрібно налаштовуватися так само, як і на основні змагання. Тоді все буде добре. Зараз присвячу час своєму здоров’ю та відновленню, і наступного року, думаю, все вже буде краще».
 
Не менше уваги було прикуто і до змагань семиборок. Після чотирьох видів у перший день лідирувала українка Ганна Мельниченко. Змагальна програма сьогодні розпочалася зі стрибків у довжину, в яких вона і зміцнила свої позиції, стрибнувши на 6,49 м.
 
Багато що мало вирішитися у метанні списа, найбільш нелюбимому виді Ані. Але сьогодні спис був за Україну і за Мельниченко. Вона показала найкращий результат сезону (41,87 м) і перед заключним видом, бігом на 800 метрів, продовжує утримувати лідерство (5619 очок). У канадійки Бріане Тісен-Ітон 5551 очко, у голландки Дафне Шипперс – 5492.