Оксана Окунева: «Вже те, що після травм потрапила на чемпіонат світу, є плюсом для мене»

230
Оксана Окунева зупинилася в кроці від основного кола змагань зі стрибків у висоту на чемпіонаті світу-2013, який триває в Москві. 1,88 м вона подолала з першої спроби, але на висоті 1,92 м її спіткала прикра невдача. Та вже те, що спортсменка зуміла відібратися на чемпіонат світу, для неї безумовний плюс. Адже Оксану, починаючи з минулого року, переслідувала ціла серія травм.

 
«Все було чудово. Єдине, відчувала важкість, – каже Оксана. – Найімовірніше, не вистачило якихось дрібниць у техніці. По ходу кваліфікації тренер давав підказки, казав, щоб бігла жорсткіше. Я й намагалася, але ноги були дещо в’ялі. Ми в Москві вже майже десять днів. Певно, краще було б, якби приїхали пізніше. Проте в секторі у мене були свої завдання. Висоту 1,92 метри можна було долати, та не склалося. В своїх помилках винна лише я сама.
 
Перед Олімпіадою в мене одна за одною почалися травми. Зараз лише починаю потроху підніматися і, зрозуміло, не без перешкод. На чемпіонаті України була готова стрибати 1,92 метри і, можливо, навіть вище. Але у зв’язку з тим, що були травми, техніка ще трішки шкутильгає. Вже те, що змогла виконати норматив і потрапити на чемпіонат світу в цей період – великий плюс для мене».
Попередня статтяЧемпіонат світу-2013. Спринтерський півфінал українок і кваліфікація Авраменка
Наступна статтяРоман Авраменко: «Перед вирішальною спробою увесь сезон пролетів перед очима»