Зі світу по нитці: марафонськими трасами

292
Дворазовий Олімпійський чемпіон з бігу на 5000 та 10000 метрів британець Мо Фара не має жодного наміру зупинятися на досягнутому. В його планах – спробувати свої сили в марафоні й стати в ньому найкращим. Мова йде не лише про перемоги, а й про найвищі результати. Фара прагнутиме першим в історії вибігти з двох годин. Свій перший марафон він планує на квітень наступного року в Лондоні.

 
Натомість олімпійський чемпіон з марафону Стефен Кіпротіч з Уганди поки що не мріє про світовий рекорд. Атлет, найкращий результат якого (2:07.20 год) є національним рекордом його країни, зазначив: «Можливо, час задуматися над цим прийде в наступному році, коли я проведу кілька хороших тренувальних циклів. Я можу покращити національний рекорд, але світовий – це недосяжно». Наступним у календарі Кіпротіча запланований марафон у Нью-Йорку в листопаді.
 
41-річна Ірина Мікітенко планувала марафоном у Берліні завершити свою кар’єру. Проте високий результат (найвище світове досягнення серед ветеранів – 2:24.54 год) змусили її зачекати з прийняттям рішення. «Звичайно, я пораджуся зі своєю сім’єю, але цілком очевидно, що не завершуватиму свою кар’єру», – повідомила німкеня.
За матеріалами www.rusathletics.com