Комісія НОК по роботі з тренерами та спортивними федераціями розглянула нагальні питання

230
Сьогодні в Олімпійському домі відбулося засідання Комісії НОК по роботі з тренерами та спортивними федераціями на чолі з її головою Борисом Івановим за участю президента НОК України Сергія Бубки.

 
«Національний олімпійський комітет завжди підтримує спортсменів – шляхом виплати стипендій та федерації з олімпійських видів спорту – наданням фінансової допомоги та адміністративних грантів. Співпраця з суб’єктами олімпійського руху – це стратегічний напрямок нашої роботи. Для нас й надалі буде залишатися пріоритетом – сприяння їх розвитку та забезпечення діяльності», – відзначив Сергій Бубка.
 
На засіданні Комісії були обговорені два основних питання: розподіл фінансової допомоги НОК України для національних федерацій та розгляд критеріїв щодо відбору претендентів на отримання стипендій Національного олімпійського комітету за програмою «Гранти на підготовку атлетів». Нагадаємо, основною метою цього проекту є надання можливості для підготовки талановитих спортсменів, які мають перспективи представляти Україну на Іграх ХХХІ Олімпіади в Ріо-де-Жанейро.
 
Відзначимо, з 2006 року Національний комітет розробив програму з двома напрямками матеріальної допомоги суб’єктам олімпійського руху – адміністративні гранти та підтримка на основі рейтингу федерацій, який визначається за результатами виступів спортсменів того чи іншого виду спорту на провідних міжнародних змаганнях та стимулює федерації на проведення спортивних заходів.
 
Під час сьогоднішнього засідання були обговорені пропозиції щодо внесення змін до Положення задля більш детального оцінювання результатів спортсменів.
 
Напрацьовані пропозиції комісії будуть розглянуті на найближчому засіданні Виконавчого комітету НОК України.
Попередня статтяДо уваги ЗМІ! Триває акредитація на Кубок світу зі спортивної ходьби
Наступна статтяВідбувся брифінг щодо проведення Кубку Європи-2015 зі спортивної ходьби