До уваги учасників чемпіонату Європи-2014!

280
Шановні легкоатлети, які братимуть участь у чемпіонаті Європи в Цюриху! На стадіоні Letzigrund, який прийматиме змагання, було покладено нову бігову доріжку, розроблену швейцарською компанією Conica.

 
Компанією Conica було створено поверхню, яка завдяки досить м’якому першому шару має відмінні амортизуючи якості, а завдяки другому шару – більш тверду та щільну поверхню. Дослідження, проведені Біомеханічним інститутом Спортивного університету (м. Кельн), показали, що нова поверхня призводить до зниження втрати енергії спортсменами. Ці ж дослідження продемонстрували, що для належного зчеплення з поверхнею необхідні дуже гострі шипи, особливо при невеликій масі тіла атлета.
 
У зв’язку з вищезазначеним, Біомеханічний інститут Спортивного університету Кельна і компанія Conica звертають увагу спортсменів на те,  що для учасників чемпіонату Європи-2014 може бути корисним використовувати гострі шипи, а в ідеалі шипи з конфігурацією у вигляді голок.
 
Інформація щодо використання саме цих видів шипів має рекомендаційний характер. При цьому атлети можуть використовувати на змаганнях будь-які шипи у рамках діючих правил.
Попередня статтяВиконком ФЛАУ затвердив склад команди для участі в чемпіонаті Європи-2014
Наступна статтяАнна Мельніченко – про рішення пропустити чемпіонат Європи