Вадим Слободенюк – про виступ на чемпіонаті Європи і підтримку бійців АТО

421
Лідеру збірної України з бігу на 3000 метрів з перешкодами Вадиму Слободенюку на чемпіонаті Європи довелося боротися не стільки з суперниками, скільки з собою. І хоч до фіналу йому вийти не вдалося, та перемогу над собою він усе ж здобув.

 
«Тяжко довелося. Заболіло в боку, можливо, печінка. Кілометр пробіг – все чудово. Тільки подумав: «Чому ми так повільно біжимо?», як почало спочатку трішки колоти, а потім взагалі «скрутило». Заключні чотири кола вже боровся з собою, думаючи, добігати чи сходити. Все ж переборов себе, але при цьому вже просто добіг», – пояснив Слободенюк.
 
Перед від’їздом на чемпіонат Європи українська команда підписала прапор для бійців АТО. Як з’ясувалося, ініціював це саме Вадим.
 
«Мій хороший товариш збирає гроші на допомогу армійцям. Вони купують їм каски, захисні жилети, їжу. І до мене у нього було прохання, щоб збірна України підписала прапор на підтримку хлопців, які борються за наші свободу й спокійне життя. Ми їм дуже вдячні і бажаємо всім нам якомога швидше ввійти в нормальне русло, без війни, без жертв і загиблих і щоб Україна була однією з найкращих європейських держав, – розповідає Вадим. – Доки готувалися до чемпіонату Європи, у мене було не так багато часу, щоб більше долучитися до підтримки нашої армії. Але тепер буду робити якісь кроки на підтримку таких самих хлопців, як ми. Різниця між нами в тому, що ми боремося за нашу країну тут, де нашому життю нічого не загрожує. А у них усе набагато складніше. Дуже їм вдячний. Душею і серцем я з ними».
Текст: ФЛАУ
Фото взято з сайту charivne.info
Попередня статтяДенис Нечипоренко: «Повний стадіон спонукає викладатися на сто відсотків»
Наступна статтяВіктор Кузнецов: «Відчуваю провину перед тренерами»