Тренерський штаб відзвітував про виступи команд на чемпіонаті Європи і юнацький Олімпіаді

250
Тренерський штаб національної збірної команди України з легкої атлетики провів аналіз виступів спортсменів на чемпіонаті Європи в Цюриху і юнацьких Олімпійських іграх у Нанкіні. Членів Виконкому ФЛАУ зі звітами ознайомили державний тренер збірної Ігор Ліщинський і старший тренер резерву Валерій Ємельянцев.

 
Виступ команди на чемпіонаті Європи в цілому було визнано успішним, проте якщо говорити про окремі групи видів, то високої оцінки заслужили не всі. Незадовільним було визнано виступ групи метань. Ігор Іванович також зазначив, значний відсоток вдалого виступу представників видів витривалості на рахунку скороходів, а от представники бігових видів мають до них підтягуватися.
 
Нагадаємо, на чемпіонаті континенту українці завоювали вісім медалей, дві з яких – золоті.
 
Виступ команди на юнацьких Олімпійських іграх було визнано успішним. Ліцензії завоювали 14 атлетів і семеро з них повернулися з медалями, три з яких – золоті. Більшість атлетів у Нанкіні встановили особисті рекордами або покращили показники в сезоні. «Величезна заслуга в тому, що наша команда настільки вдало виступила в Нанкіні, в роботі їх особистих наставників, методистів, лікарів і масажистів. Крім того ми приїхали до Китаю за достатню кількість днів до виступу, що дозволило відмінно пройти акліматизацію», – зазначив Валерій Миколайович.