Зі світу по нитці: Гала-вечір змінив місце дислокації, а чехи мають намір перемагати на чемпіонаті в Празі

285

Чеський атлет Павел Маслак повернувся до тренувань, оскільки і березні планує виграти чемпіонат Європи, що пройде у Празі.

 

 

 
Після невдачі в Цюріху, де Павел отримав травму, він налаштований повністю відновитися і надолужити упущений час: «Я тренуюсь близько з двох тижнів і повністю зосередився на підготовці в приміщенні. Головним стартом для мене буде домашній чемпіонат, тому хочу купити квитки на нього для своїх батьків та друзів. Якщо я зумію виграти «золото» в Празі, це буде велика перемога».
 
Донині найкращим виступом Маслака був забіг на чемпіонаті Європи-2012 у Хельсінкі – тоді чех подолав свою коронну дистанцію 400 м за 45.25.
 
***
 
Британка Нікола Сандерс й досі є рекордсменкою країни на дистанції 400 м – ще у 2007 році в Бірмінгемі вона подолала цю дистанцію за 50.02. Але розвити успіх атлетці не вдалося – одна за одною посипались травми, тому Сандерс навіть заговорила про закінчення кар’єри.
Але в олімпійському 2012-му спортсменка знову увійшла до складу національної збірної. Не зупиняється Нікола і в 2014-му, коли почала бігати 800 м, а на Олімпіаді 2016 у Ріо-де-Жанейро планує виступити під прапором Британії.
 
***
 
22-річного Тревіса Смайкла з Ямайки (метання диску) було дискваліфіковано на два роки за порушення антидопінгових правил. З тієї ж причини було покарано і австралійця Джошуа Росса (спринт) та француза Абрахама Кіпротича (марафон).
 
ІААФ оприлюднила інформацію, що ямаєць зможе повернутися до змагань лише 21 червня 2015 року, дискваліфікація Росса завершиться 5 червня 2015-го, Кіпротича відсторонили від змагань до 5 жовтня 2016-го.
 
***
 
Традиційний щорічний гала-вечір ІААФ, який заплановано на 21 листопада в Монако, цього разу пройде на території відомого виставкового центру Le Chapiteau de l’Espace Fontvieille. Головною подією гала має стати визначення переможця у номінації «Спортсмен року». Як відомо, на це звання у чоловіків претендують катарець Мутаз Есса Баршим (стрибки в висоту), кенієць Денніс Кіпруто (марафон) та француз Рено Лавіленї (стрибки з жердиною). До останнього часу одним з претендентів був і українець Богдан Бондаренко, але до вирішальної трійки він не увійшов.
 
Серед жінок «Атлеткою року» можуть стати Валері Адамс з Нової Зеландії (штовхання ядра), ефіопка Гензебе Дібаба (біг на середні та довгі дистанції), а також нідерландка Дафне Шіпперс (спринт). Крім того, за тиждень до початку Гала на засіданні Ради ІААФ має визначитись столиця чемпіонату світу-2019. Це буде Доха, Юджин або Барселона.
Попередня статтяФЛА Сумської області очолив новий президент
Наступна статтяОльга Саладуха: «Підготовку до сезону розпочну вже в понеділок»