Ольга Земляк: «Всі думки – про літній сезон»

231
Ольга ЗЕМЛЯК – одна з найтитулованіших учасниць «Різдвяних стартів-2015. Вона – чемпіонка Європи-2012 в естафеті 4х400 м та дворазова срібна призерка континентальної першості-2014 (400 м та естафета 4х400 м).
Але тут брала участь на непритаманних для себе дистанціях – 60 та 200 метрів. А на коронну чотирьохсотметрівку навіть не заявлялася.
 
Я цей зимовий сезон пропускаю, тому що буде дуже насичений літній сезон – всі сили на нього. Тому зиму ми проходимо м’яко, легко. Буду бігати спринт. Особисто я своїм результатом на 60-метрівці задоволена, тому що навіть будучи в своєму забігу третьою, я показала особистий рекорд – 7,87.
 
– Тобто, взимку ми вас більше не побачимо?
 
Я не братиму участь у комерційних змаганнях. В чемпіонаті та Кубку країни в приміщеннях виступатиму. Але розглядатиму ці старти більше як тренування. Щоб побачити, на якому рівні зараз знаходжуся. А от влітку вже буду викладатися на всі сто – щоб здобути місце в складі естафетної команді на чемпіонат світу, та й за особисту ліцензію також, звісно, боротимуся.
 
– Можливо, поїдете зараз кудись на збори?
 
Ні, від усіх зборів ми відмовилися. Вирішили готуватися в Києві. Тренуємося тут, на Березняках. Інколи в інтернаті на Лісовому масиві.