Україна та Ізраїль обговорили питання співпраці у сфері боротьби з допінгом

281
Наприкінці минулого тижня відбулася зустріч керівництва Міністерства молоді та спорту та Національного антидопінгового центру з головою Антидопінгового комітету Держави Ізраїль Джеком Ашеровим та представниками Посольства Держави Ізраїль в Україні.
 
У ході зустрічі перший заступник Міністра Ігор Гоцул та заступник Міністра з питань європейської інтеграції Микола Мовчан поінформували гостей про політику Міністерства у сфері фізичної культури та спорту, питання боротьби з допінгом, імплементацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС тощо. Директор Національного антидопінгового центру Іван Курлищук розповів про досвід роботи центру.
 
Українська сторона висловила зацікавленість в обміні досвідом з ізраїльською стороною та прикладами кращих практик у сфері спортивної медицини та підготовки спортсменів до участі у міжнародних спортивних змаганнях.
 
У свою чергу, Джек Ашеров поінформував про структуру антидопінгової діяльності в Ізраїлі, досвід роботи Антидопінгового комітету Держави Ізраїль, напрацювання ізраїльської сторони в напрямку боротьби з допінгом та виконання Всесвітнього Антидопінгового Кодексу тощо.
Сторони відзначили обопільну зацікавленість в налагодженні безпосередніх контактів між антидопінговими установами обох держав та обміні досвідом в питанні діяльності та акредитації антидопінгових лабораторій.
 
Українська сторона також подякувала Ізраїлю за підтримку України в цей складний для нашої держави час в умовах агресії РФ проти України.
 
Після зустрічі в МіністерствіДжек Ашеров відвідав також лабораторію Національного антидопінгового центру.
 
Підготовлено за матеріалами Міністерства молоді та спорту України.