У Миколаєві «висотники» вшанували пам’ять Ігоря Ковпака

231
У Миколаєві відбувся третій етап Кубка України зі стрибків у висоту – Меморіал Ігоря Ковпака.
 
За десятирічну історію Меморіалу Ігоря Ковпака планку у секторі для стрибків у висоту штурмували медалісти Олімпійських ігор, чемпіонатів світу і Європи. Нагадаємо, Ігор Данилович виховав за свою тренерську кар’єру цілу плеяду видатних «висотників» – переможця Кубка світу Юрія Сергієнка, олімпійських призерок Інгу Бабакову та Віту Стьопіну. Цього року миколаївський турнір «висотників» став свого роду переглядом кандидатів в національну збірну та змаганнями юних талантів.
 
Серед жінок доволі несподівано виграла 20-річна місцева легкоатлетка Юлія Чумаченко з результатом 1 м 86 см. До речі, такі самі цифри у підсумковому протоколі дозволили їй за декілька днів до цього здобути срібну нагороду Універсіади України. У Миколаєві Юлія обійшла своїх головних та біль досвідчених конкуренток – чемпіонку країни Ірину Коваленко (Запорізька обл./Херсонська обл.) та учасницю Лондонської Олімпіади, землячку Олену Холошу – у обох 1.83. Можливо, результати і скромні, але ж це лише початок сезону.
 
У змаганнях чоловіків усі очікували суперництво Віталія Самойленка з Херсонщини та переможця другого етапу Кубку України, «Таврійських висот», кіровоградця Дмитра Яковенка. Але у Яковенка не пішли стрибки на 2.13, чим скористалися два миколаївця – Артур Колесник та Євген Мунтян – у них, відповідно, «срібло» (2.16) та «бронза» (2.13). Самойленко виграв з результатом 2.19.
 
Змагання атлетів 1998-2000 років народження виграли Юлія Петренко з Кіровограда (1.70) та Микола Тищенко з Миколаєва (1.98).
 
З повними результатами змагань можна ознайомитися за ЦИМ посиланням.
 
Підготовлено за матеріалами видання «Николаевские новости».
Попередня статтяІгор Гоцул: «Ведемо перемовини, щоб Україні повернули міжнародні заходи, відібрані через війну»
Наступна статтяШколярі в Іллічівську розіграли нагороди чемпіонату України у 4-борстві