Анастасія Бризгіна: «Певно, настав час виходити на високі результати»

228
Фото (c)Getty Images for IAAF
Фото Getty Images for IAAF///
 
Нинішній сезон Анастасія Бризгіна сміливо може заносити собі в актив. Ледь не на кожних змаганнях, в яких брала участь, вона встановлювала особисті рекорди.
 
 
Ось і на юнацькому чемпіонаті світу Анастасія два з трьох забігів на 200 метрів пробігла з рекордним для себе часом –  23,92 в півфіналі та 23,84 у фіналі. І у підсумку посіла шосте місце.
 
– У вас цей сезон плідним вийшов – особистий рекорд за особистим рекордом. Скільки їх взагалі було, рахували?
 
– Багато було. Я виконала нормативи і на юнацький чемпіонат світу, і на юніорський чемпіонат Європи. Певно, настав час. Ми з тренером Костянтином Рураком добре відпрацювали цей сезон, і все так складалося, треба було лише зібратися з думками, з духом, і все йшло до того, що потрібно вже якось виходити на високі результати. Звичайно, хотілося б бути на чемпіонаті світу в призах. Але будемо сподіватися, що все ще попереду.
 
– Їхали до Колумбії з якою метою?
 
– Їхала за особистим рекордом, а також хотілось нагороду. Коли фінішувала, була дуже рада, відразу зателефонувала тренерові, родичам. А потім минула година, друга, і я сиджу і розумію, що можливо могла краще, сильніше. Почала аналізувати і трошки засмутилася. Все-таки, хотілось медаль. Але результатом дуже задоволена, не даремно з’їздила. Задоволена сезоном.
 
– Суперниць, яким зараз поступилися, по силам обганяти?
 
– Звичайно, але думаю трошки згодом. Я розумію, що зараз у них сил більше. Якщо відверто, мені було важко змагатися у три кола. У фіналі була вже на межі – і емоційно, і фізично. Але вже в юніорському і молодіжному спорті цілком можна буде з ними суперничати. Навіть боротися за перші місця.