Гліб Піскунов: «Те, що ми з Михайлом вдвох були на п’єдесталі – взагалі супер!»

346
Фото Getty Images for IAAF///
 
Юнацький чемпіонат світу, який завершився у Колумбії, виявився найвдалішим для України за усю історію: 5 нагород – «золото», три «срібла» та «бронза». А головним нашим героєм світової першості став метальник молота Гліб Піскунов, який виграв медаль найвищого ґатунку з рекордом змагань – 84 м 91 см.
 
– Ви їхали до Колумбії лідером сезону. Тай виграли з солідною перевагою – майже шість метрів – над своїм товаришем по команді Михайлом Гаврилюком. Насправді, легко було?
 
– Ну не дуже легко. На тренуванні було видно, що суперники сильні. Міша 78 метрів метнув, австралієць 77. То була кваліфікація, вони могли додати. Але сильно про це все-таки не думав. Знав, що виграю.
 
– Клімат трошки інший. Відчули це на собі?
 
– Так, відчув. Важче було зі штангою працювати, взагалі тренуватися. Проте, молот на тренуваннях нормально летів, також в кваліфікації. В фіналі, якраз на четвертий, найважчий день для акліматизації, відчув її.
 
– Тим не менш, результатом задоволені?
 
– Так, гарний результат. Радів. А те, що ми з Михайлом вдвох були на п’єдесталі – взагалі супер! Здається, ніколи такого не було, щоб два представника України були з медалями в одному виді на юнацькому чемпіонаті світу.