Дмитро Нікітін: «Задоволений усім! Емоції били через край!»

237
Фото Getty Images for IAAF///
 
Школа уславленого тренера зі стрибків у висоту Віталія Лонського продовжує давати світу нових зірок. Справу Віталія Олексійовича продовжує його син, Ігор. І минулими вихідними у протилежних кінцях планети – на юніорському чемпіонаті Європи у Швеції та на юнацькому чемпіонаті світу у Колумбії – бердичівські висотники здобули нагороди.
 
Ми вже розповідали про враження від свого виступу бронзового призера Ескільстуни-2015 Олександра Бараннікова. Ось, повернувся на Батьківщину і герой Калі-2015 Дмитро Нікітін, який виграв світове юнацьке «срібло» з особистим рекордом – 2 м 18 см.
 
– Вітаємо вас! Ну що, школа Лонського попереду? Виходить, що і у Швеції, і в Колумбії її вихованці здобули нагороди. Коли дізналися, що у Швеції також є медаль, які емоції були?
 
– Був задоволений, радів за Сашу. Він завжди був четвертий – на юнацьких Олімпійських іграх, і на світовій першості. І ось його мрія здійснилася.
 
– А ваша мрія здійснилася?
 
– Так! Задоволений і результатом, і нагородою, і поїздкою взагалі. Це був перший мій виїзд на змагання подібного рівня. Мені сподобалося: стадіон дуже гарний, та й взагалі.
 
– Деякі атлети, коли вперше вирушають на такі серйозні старти, відчувають сильне психологічне навантаження. З вами такого не було?
 
– У мене було навпаки, емоції били через край. Виходило гарно стрибати. Міг взяти і 2.20, але, певно, якраз через ті емоції і не вийшло (сміється).
Попередня статтяГліб Піскунов: «Те, що ми з Михайлом вдвох були на п’єдесталі – взагалі супер!»
Наступна статтяМихайло Гаврилюк: «Найбільше запам’яталося, як бігли з Глібом з українськими прапорами по заповненому стадіону»