У Тернополі триває фестиваль за програмою «Дитяча легка атлетика ІААФ»

251
На універсальних спортивних майданчиках Тернополя протягом вересня-жовтня проходить фестиваль за програмою «Дитяча легка атлетика ІААФ».
 
Організаторами фестивалю є Федерація легкої атлетики Тернопільської області, Олімпійська академія, Тернопільське обласне відділення НОК України, КО «Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення» та управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради.
 
24 вересня такі змагання пройшли на універсальному спортивному майданчику на вулиці Пилипа Орлика, 5. Відкрив спортивне дійство президент Федерації легкої атлетики Тернопільської області Валерій Єднак. На святі також були присутні відомі спортсмени-легкоатлети Тернопільщини, переможці та призери міжнародних і всеукраїнських змагань, члени збірних команд України та області, які виступали у ролі як запрошених гостей, так і суддів.
 
 
Участь у змаганнях взяли діти віком 10-11 років, які проживають у мікрорайоні «Дружба» та навчаються у ТНВК «Школа-колегіум ім.Патріарха Йосифа Сліпого», Тернопільській комунальній загальноосвітній школі №16 ім.Левицького та Тернопільській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №7 з поглибленим вивченням іноземних мов. З кожної школи було представлено дві команди по 6 учасників.
 
Розминку перед спортивними випробуваннями для юних легкоатлетів провела провідний фахівець Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення Оксана Слободян.
 
Згодом учасники проявили свої фізичні здібності у цікавих та креативних естафетах: «Хрестик», «Драбинка», «Метання спису», «Багатоскоки» та «Формула -1», ще раз продемонструвавши красу, привабливість і доступність легкої атлетики.
 
 
Суддівська колегія нагородила усіх учасників грамотами управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту, сертифікатами та значками від Тернопільського обласного відділення Національного Олімпійського комітету України та подарунками від партнерів.