У Києві відбувся «Забіг Cвятого Миколая-2015»

227
19 грудня в Києві на території ВДНГ відбувся благодійний костюмований «Забіг святого Миколая». У програмі заходу були забіги для дорослихна4 та 8 км і дитячий забіг на 500 метрів.
 
З дев’ятої ранку на території ВДНГ почали збиратися любителі спорту та найзавзятіші учасники забігу, адже потрібно було підготуватися не лише до змагань, але й до конкурсу на найкращий костюм.
 
Першими на старт вийшли найменші учасники (від 7 до 13 років).  Близько сімдесяти дітей подолали дистанцію в 500 метрів. Найбільший ажіотаж викликала поява учасників у костюмах, тут були пірат, жираф, метелики, ялинка, численні янголи та діди морози. Перемогу у конкурсі костюмів здобули дівчина-кішка та гладіатор.
 
«Наш благодійний забіг Святого Миколая є справжнім сімейні святом спорту та благодійності. Це унікальній випадок, колі батьки майбутніх спортсменів доводять на власному прикладі, наскільки важливий спорт. Ми дуже раді, що маємо можливість розважитись, гарно провести час зі своєю родиною, а разом з тим залучити таку велику кількість людей до доброї справи – допомоги дітям-сиротам!» – розповів  Дмитро Черніцький, генеральний менеджер «Run Ukraine».
 
125 гривень від вартості кожного стартового пакету «Забігу Святого Миколая» піде на закупівлю постільної білизни для дітей-сиріт будинку «Смарагдове місто» з міста Святогорськ. Це – центр соціальної реабілітації дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківської опіки. Наразі у ньому постійно проживає 200 дітей, ще 280 знаходяться тут тимчасово. Із 480 діток – 80 дошкільнят.
 
Під час «Забігу святого Миколая» було оновлено минулорічний рекорд України у категорії «Наймасовіший забіг у новорічних капелюхах». Відтепер він складає 564 учасників.
 
«Сьогодні було справжнє свято спорту та доброти. Я другий рік поспіль беру участь у забігу святого Миколая і ось сьогодні фінішувала першою, звісно приємно знову піднятися на п’єдестал. Але я бігла не заради перемоги, а щоб допомогти дітям», – поділилася на фініші емоціями Ірина Ліщинська, Олімпійська призерка з легкої атлетики.
 
Окрім Ірини, яка з часом 18 хвилин 8 секунд стала найкращою на дистанції 4 км, перемогу також святкували Василь Беца (4 км, 14.36), Василь Рогозовський (8 км, 28.26) та Ольга Яроцька (8 км, 33.03).
Попередня статтяПрезидент ЕА Свейн Арне Хансен прибув до Києва
Наступна статтяСвейн Арне Хансен: «Україна цікава Європейській Атлетиці»