Анна Рижикова: «Мотивації вистачить ще на два життя»

235
34-й канал підготував сюжет про одну з найсильніших легкоатлеток України, бар’єристку Анну Рижикову.

 
Ось що розповіла спортсменка журналістам:
 
Про підготовку-2016. Взимку ми працюємо над невеликими помилками, щось намагаємося допрацювати. Не хочеться нічого загадувати, що буде, те буде; але сподіваюсь на краще.
У Дніпропетровську наразі не дуже хороші умови, щоб готуватися взимку, тому їздимо у Запоріжжя. Фактично два місяці були там, ще на тиждень поїдемо перед чемпіонатом України. У Сумах у нас буде заключний зимовий старт – побіжу там 400 метрів. Після цього готуватимемося до літа. Сподіваємось на збори у теплих краях.
 
Про Олімпійські ігри. Ці змагання відрізняються від чемпіонатів світу і Європи. Це те, до чого ти йдеш усе життя, тому дуже велика відповідальність, це завжди хвилююче. Думаю, на другій Олімпіаді має бути легше, оскільки коли їдеш на першу, не знаєш, що від неї чекати.
 
Про минулий сезон. Зазвичай літній сезон починається у травні, але минулого року я травмувалася і довелося відкласти його початок аж до серпня. Коли є багато змагань і тренувань, завжди легше. А я виграла чемпіонат України і другим стартом був основний турнір – чемпіонат світу. Було дуже складно, я приїхала у Пекін чи не з найслабшим результатом з усіх і довелося по-справжньому боротися, щоб вийти у півфінал. Проте додавала до свого показника по ходу змагань.
 
Про мотивацію. Мотивацію, мабуть, втрачають, коли є всі медалі і ти всього досяг. У мене не так уже й багато нагород і звань, тому мені ще йти і йти. Мотивації вистачить на два життя.