Аліна Фьодорова: «Маю потенціал у всіх без винятку видах»

226
Бронзовий призер чемпіонату світу-2014 у приміщенні Аліна Фьодорова з другим результатом сезону у світі з п’ятиборства (4688 очок) виграла чемпіонат України у приміщенні і практично забезпечила собі путівку на чемпіонат світу-2016 у Портленд (17-20 березня).

 
Після виступу спортсменка поділилася враженнями.
 
Про враження від виступу. Задоволена результатом, адже думала, що не потраплю на чемпіонат світу. Відверто кажучи, навіть не знала, що до Портленда їдуть п’ять перших атлеток зі світового топ-листа сезону. Думала, лиш перші три, і моє потрапляння до їх числа було під питанням. А вже коли дізналася, що правила відбору змінилися, зрозуміла, що все вийде.
 
У Сумах показала приблизно 60 відсотків. У мене болить сідничний нерв, і всі змагання пройшла на одній нозі. Особистий рекорд установила лише зі штовхання ядра. Інші дисципліни – на середньому рівні, тому запас на чемпіонат світу є. Головне зараз, вилікуватися.
 
Про бажання щоразу поліпшувати результат. Звісно, я завжди прагну прогресувати і поліпшувати результат. Але як не парадоксально, штовханням ядра я сьогодні не задоволена. Навіть попри те, що це мій особистий рекорд. На тренуваннях я штовхала трішки краще, тому розраховувала на дещо вищий результат. Хоча рекордом усе ж задоволена. Але запас є в усіх видах, і цей не виняток. Намагатимуся у Портленді виступити ще краще.
 
Про суперництво з Анастасією Мохнюк. Звісно, воно є. Востаннє ми з нею змагалися на чемпіонаті світу, але там у мене був ахіллобурсит, тому не дуже добре виступила.
Попередня статтяРішення Виконкому ФЛАУ щодо дискваліфікації атлетів
Наступна статтяОлександр Юрков – про підготовку українських багатоборців