Олександр Юрков – про підготовку українських багатоборців

282
Під час виступу Аліни Фьодорової на чемпіонаті України у приміщенні на коментаторську позицію завітав головний тренер з багатоборства Олександр Юрков. Зокрема, він розповів про підготовку Анастасії Мохнюк і подружжя Касьянових, а також про те, які сюрпризи готує нам Олексій Касьянов.

 
Говорив Юрков і про сподівання на високий результат від Аліни Фьодорової. І ці його слова спортсменка втілила у другий результат світового топ-листа сезону, чим практично забезпечила собі участь у чемпіонаті світу-2016 у приміщенні.Коментар Аліни можна прочитати ТУТ.
 
Олександр Юрков про кваліфікацію з жіночого п’ятиборства на чемпіонат світу у приміщенні. На такому рівні, як чемпіонат світу, низьких результатів не буває. Це ж стосується і відбору, а саме показників першої п’ятірки світового топ-листа сезону. Але у нас в останні роки жіноче багатоборство дуже добре розвинене і на кожному старті ми маємо шанси як мінімум потрапити до призової трійки. А якщо пощастить, то і вигравати ці змагання.
 
Анастасія Мохнюк у Сумах не виступає ані у п’ятиборстві, ані в окремих видах. У неї уже є високий результат – вона очолює світовий топ-лист сезону, – тому вона зайнята більш глибокою підготовкою до чемпіонату світу.
 
Дуже серйозні плани відбиратися на чемпіонат світу у приміщенні були в Анни Касьянової, проте ми переглянули її підготовку. Оскільки влітку у неї була травма, ми вирішили не гнати коней і спокійно, базово підійти до Олімпійських ігор. Саме тому у Сумах Анна лише бігтиме 60 метрів з бар’єрами.
 
Олексій Касьянов уже виступав в окремих видах – він біг 60 метрів з бар’єрами і стрибав у довжину. У Сумах він вперше цього сезону змагається з багатоборства і планує відібратися на чемпіонат світу. Якщо не буде неприємних сюрпризів, а їх бути не повинно, то все вдасться. Олексій зараз у досить непоганій спортивній формі, тому залишилося лише чекати хороших результатів.
 
Влітку у нього були проблеми з метанням списа. Ми постійно працюємо над цим, і зима не виняток. Постійно приділяємо увагу верхньому плечовому поясу, технічним рухам. У цьому нам допомагає В’ячеслав Римко. У них сім’я метальників списа, у якої вже склалися хороші традиції у цьому виді. У них уже хороший досвід. І, маю сказати, наша співпраця досить непогана. Головне, звісно, втілити це у результат. Адже, приміром, у чоловіків метання списа – дев’ятий вид багатоборства і виконується при великій втомі. Тому завжди можуть бути сюрпризи, але сподіваюсь, цього сезону ми зможемо вас приємно здивувати.
Попередня статтяАліна Фьодорова: «Маю потенціал у всіх без винятку видах»
Наступна статтяВ’ячеслав Тиртишник – про очікування від чемпіонату України у приміщенні