Рішення Виконкому ФЛАУ щодо дискваліфікації атлетів

220
Рішенням Виконкому ФЛАУ від 3 лютого 2015 року за порушення антидопінгових правил було дискваліфіковано двох легкоатлетів.

 
На два роки (з 11.12.2015 року і до 10.12.2017 року) дискваліфіковано Богдана Семеновича. Позитивний результат дала допінг-проба, взята 11 жовтня 2015 року на марафоні у Познані. В аналізах було виявлено присутність забороненої речовини нікетамід. Всі результати змагань, показані ним у період з 11.10.2015 до 11.12.2015, анульовано.
 
На два роки (з 18.08.2015 року і до 17.08.2017 року) дискваліфіковано Анну Міщенко. Причина – відхилення від норми згідно з біологічним паспортом спортсменки. Всі результати змагань, показані нею у період з 28.06.2012 до 22.10.2015, анульовано.
 
Коментар Анни Міщенко: «Всі легкоатлети добре знають про покарання у разі вживання заборонених препаратів. Так само ми розуміємо, яку шкоду вони можуть заподіяти нашому здоров’ю. Проте не всім вдається уникнути їхнього використання. Причини на це у кожного свої. Хтось робить це систематично, хтось – епізодично.
 
Я завжди хотіла створити сім’ю, мати дітей, тому моє здоров’я і здоров’я мого майбутнього малюка були для мене на першому місці. Я ніколи б йому не нашкодила. Проте бодай і невеликої, але помилки не вдалося уникнути і мені. А навіть за найменші з них потрібно платити. Я це чудово розумію, тому і погодилася співпрацювати з ІААФ.
 
Не шукаю виправдання своїм діям, мені надзвичайно прикро, що я розчарувала людей, які стільки років працювали зі мною, моїх уболівальників. Дуже важко втрачати довіру близьких, і це значно сильніше покарання, ніж пауза у спортивній кар’єрі. Шкода, що деякі речі ми усвідомлюємо надто пізно. Проте я винесла зі свого порушення хороший урок. Сподіваюся, друзі по збірній і юні атлети не будуть повторювати моїх помилок. Це того не варте. Я ж спробую повернутися… Повернутися вже у чистий спорт, чесно у ньому боротися і тим самим відновити втрачену довіру не лише до мене, а й до усієї легкої атлетики».