Аліна Фьодорова: перша – у Сумах, друга – у світі!

243
Тепер на вершині світового рейтингу у жіночому багатоборстві – дві українки. До Анастасії Мохнюк, яка його очолює, приєдналася Аліна Фьодорова.
 
Аліна показала другий результат сезону у світі у п’ятиборстві, і практично гарантувала собі путівку на чемпіонат світу з легкої атлетики у приміщенні, який 17-20 березня прийматиме Портленд (США). Це – головна подія першого дня чемпіонату України, який 25 лютого стартував у Сумах в манежі УАБС.
 
Щоб потрапити у багатоборстві до Портленду, за умовою Міжнародної федерації, треба увійти до першої п’ятірки світового ТОП-листа. І представниці Київської області це вдалося зробити. Аліна у Сумах була найкращою у всіх видах, а у штовханні ядра навіть встановила особистий рекорд – 15 м 97 см. У підсумку – 4688 очок, що на 57 пунктів менше, ніж показала місяць тому у Запоріжжі Анастасія Мохнюк.
 
У чоловічому семиборстві після чотирьох видів лідирує Олексій Касьянов з Запоріжжя, який також має серйозні наміри пробитися на чемпіонат світу. Його результат наразі – 3420 очок.
 
Порадували вітчизняні штовхальники ядра. Давненько в Україні не показували у цій дисципліні результати за 18 метрів, а тут ця позначка підкорилася відразу двом атлетам – Віктору Самолюку з Київщини (18.66) та сумчанину Ігорю Мусієнку (18.20). А переміг тут гість з Білорусі Олексій Ничипор – 19.45.
 
Також у перший день змагань було розіграно нагороди у стрибках з жердиною серед жінок. Найкращою тут стала киянка Яна Гладійчук – 4.10.
 
Чемпіонат України у приміщенні, в якому беруть участь близько 500 атлетів з усіх регіонів України, а також з Білорусі, Грузії та Туреччини, триватиме до 27 лютого. За цей час у Сумах буде розіграно 30 комплектів нагород. Результати змагань можна дізнатися за ЦИМ посиланням.
Попередня статтяВіталій Корж: «Прагну виступити у Ріо і в основному виді, і в естафеті»
Наступна статтяРішення Виконкому ФЛАУ щодо дискваліфікації атлетів