Анастасія Мохнюк: «Я їхала на чемпіонат світу за медаллю, і вона – в мене!»

217
Багатоборка Анастасія Мохнюк підходила до чемпіонату світу-2016 у приміщенні у якості лідера світового ТОП-листа. І, незважаючи на те, що Портленді їй вдалося встановити особисті рекорди у чотирьох дисциплінах (окрім 800-метрівки) та у сумі (4847 очок), цього вистачило лише на «срібло». Про що, втім, Анастасія не жалкує.
 
– Супер просто! – розповіла Анастасія Мохнюк після повернення з Портленду. – Я їхала на ці змагання за медаллю, у мене була така мета, і я повернулася з нею. Я задоволена, щаслива. Жаль, звичайно, що не втримала лідерство. Але я задоволена тим, що маю. Тому що деякі люди просто мріють поїхати на чемпіонат світу, а повернутися з нагородою – це велике досягнення для мене, найвище у моїй кар’єрі. До цього була ще бронза молодіжного чемпіонату Європи-2013.
 
– Ви з Аліною Фьодоровою вже з першого виду постійно йшли в трійці лідерів. Психологічне навантаження через це було якесь?
 
– Так, ми з канадкою Бріанною Тейсен-Ітон йшли дуже щільно. Але я б не сказала, що уважно слідкувала за суперницями, на скільки очок я когось випереджаю чи від когось відстаю. Перш за все я дивилася за собою, щоб у мене усі види добре вийшли.
 
– Судячи з результатів, добре вийшли майже усі види?
 
– В чотирьох вдалося встановити особисті рекорди. Але якби повернути час назад і сказати мені: «Хочеш, пробіжиш краще 800 метрів, але в якомусь іншому виді результат буде нижчий?», – я б не погодилася. Я хочу саме так, як воно склалося. На 800 метрів я вже вийшла емоційно спустошеною, усі сили, усі емоції поклала на чотири попередні види. Добігла, як змогла. Стала другою, і я щаслива!