Крос на батьківщині Володимира Куца

217
15 квітня в селі Олексине Тростянецького району Сумської області відбулися І Всеукраїнські змагання з легкоатлетичного кросу, присвячені пам’яті дворазового олімпійського чемпіона Володимира Куца.
 
Організаторами заходу виступили федерація легкої атлетики Сумської області, Тростянецька райдержадміністрація, Сумська обласна ДЮСШ, Сумське обласне відділення НОК України та управління молоді та спорту Сумської ОДА. Крім того, даний захід підтримали приватні особи.
Змагання відкривали Голова Сумської ОДА Микола Клочко, Голова Тростянецької РДА Дмитро Назаренко, міський голова м. Тростянець Юрій Бова, сільській голова с. Білка Сергій Пономаренко, президент федерації легкої атлетики Сумської області Володимир Підлісний.
 
Місце проведення змагань було вибране невипадково, адже це рідне село прославленого стаєра Володимира Куца. Більш того, бігову трасу було прокладено вздовж вулиці, яка названа на його честь, і учасники мали змогу випробувати власні сили безпосередньо поруч з батьківською хатою Куца.
 
Участь в змаганнях взяли команди з Харківської, Запорізької, Київської, Чернігівської, Житомирської, Миколаївської, Одеської областей, а також спортсмени з міст і районів Сумської області. Загальна кількість учасників перевищила 300 осіб!
 
Траса була підібрана доволі складна – з крутими підйомами і затяжними піщаними прямими. А враховуючи дощ, який декілька разів перетворювався на зливу, то кожен хто фінішував, може вважати себе переможцем. Дистанція далася важко усім, і новачкам, і майстрам кросу. Закцентуємо увагу на головних дисциплінах дня, так званих «мейн евентах», де розігрувалися грошові нагороди: 6км для чоловіків та 4 км для жінок.
 
Серед чоловіків (6 км) призові місця розподілилися наступним чином:
1 місце: Юрій Грицак, Миколаївська обл. – 17:32.0
2 місце: Дмитро Мусіятченко, Харківська обл. – 17:54.0
3 місце: Андрій Дещенко, Харківська обл. – 17:58.0
 
Серед жінок (4 км) призову трійку склали:
1 місце: Марина Немченко, Харківська обл. – 13:45.0
2 місце: Тамара Левченко, Житомирська обл. – 13:47.0
3 місце: Яна Нагорна, Сумська – 14:24.0
 
З підсумковими протоколами змагань можна ознайомитись за ЦИМ посиланням.
 
 
Приємно відзначити, що за підтримки місцевої влади організаторам вдалося забезпечити всіх учасників з інших областей безкоштовним розміщенням у готелях м. Тростянець (9 км від місця проведення змагань), а також організувати зустріч на вокзалі та перевезення автотранспортом від місць проживання до с. Олексине. Додатковою родзинкою були цікаві екскурсії для учасників та гостей в день приїзду, під час яких вони мали змогу ознайомитись з історико-культурною спадщиною міста Тростянець, відвідати галереї та музеї міста, отримати насолоду від місцевих краєвидів.
 
За інформацією прес-служби ФЛА Сумської області