Двоє українців увійшли до призових трійок змагань у Дакарі

268
25 травня Дакар приймав міжнародні легкоатлетичні змагання серії IAAFWorldChallenge. Участь у них узяли двоє українців – і обоє увійшли до призових трійок у своїх дисциплінах.

 

Срібний призер чемпіонату Європи з бігу на 400 метрів з бар’єрами Анна Тітімець у Сенегалі подолала дистанцію за 56,70 с. Швидше це зробила лише полька Йоанна Лінкєвіч (56,56 с).

 
Для Анни змагання у Дакарі стали другим міжнародним стартом за тиждень. 22 травня вона взяла участь у етапі «Діамантової ліги» у Рабаті, де фінішувала четвертою. Тітімець, як і ще одна наша бар’єристка Анна Рижикова, уже мають нормативи і на Олімпійські ігри, і на чемпіонат Європи.
 
Молотобойці у Сенегалі змагалися у рамках легкоатлетичної серії IAAFHammerThrowChallenge. Українець Євген Виноградов замкнув трійку найкращих з результатом 74,53 м. Переможцем змагань став білорус Павел Барейша (75,29 м). Сергей Маргієв з Молдови – другий (75,13 м).
 
Це був перший виступ Євгена у рамках серії нинішнього року. Переможця наприкінці сезону визначать за сумою результатів на всіх етапах. Наразі Виноградов посідає 11-те місце. Лідирує чех Лукаш Меліх, який за сумою двох етапів наметав 150,14 м.
 
Виноградов, як і Тітімець, уже має нормативи на Олімпійські ігри і чемпіонат світу.