Максат Кандимов: «Завдання у Луцьку виконали»

250
Молодіжний чемпіонат України у Луцьку на дистанції 110 метрів із бар’єрами виграв кримчанин Максат Кандимов. У першому колі змагань він взагалі встановив особистий рекорд – 14,12 с. Усміхнений і вихований атлет з міста Саки розповів прес-службі ФЛАВО про шлях до вершини у Луцьку.

 
– Ми з тренером цілеспрямовано готувалися до цього чемпіонату, пропустивши Кубок України в Кіровограді, – розповідає Максат. – До вас їхали довго, через кордони і блок-пости. Тридцять шість годин.  У Луцьку виконали своє завдання — посіли перше місце серед молоді. Хотілося б потрапити і в трійку серед дорослих, але вже наступного разу до цього добіжу. Суперники все ж доросліші, ніж я.
 
Як тренувалися у Криму?
 
Умови у мене не дуже хороші. Паралімпійська база у Саках просто закрита, нікого туди не пускають. Шкода, бо там дуже хороші доріжки, я до них звик свого часу.  Але головне не умови, а мета. Бігаю в Саках, в місті…
 
Чи не виникало до вас питань в російської влади?..
 
Проблеми завжди є, але поки все лояльно, я живу в Криму, але виступаю за збірну України. Я й вчуся в Україні, у Тернополі, у фінансовій академії на факультеті інформаційних технологій.
 
Яку перспективу відкриває вам перемога у Луцьку?
 
Насамперед це виступ на міжнародній матчевій легкоатлетичній зустрічі Україна – Туреччина, яка відбудеться на початку серпня у Туреччині.
 
Наскільки зручно вам було змагатися у Луцьку?
 
Прекрасне місто, все влаштувало по організації змагань. Не пригадую настільки гарно влаштованого чемпіонату.
Попередня статтяТри амстердамських нормативи для початку
Наступна статтяІрина Новожилова: «Чемпіонат Європи – це самодостатній і важливий старт»