Супер-стрибки від Аліни Шух

245
У Луцьку у третій день чемпіонату України з легкої атлетики було розіграно усього п`ять комплектів нагород. Проте це аж ніяк не вплинуло на видовищність змагань та інтригу. Були і виконані нормативи, була і супер-сенсація.
 
Спочатку про головну несподіванку суботи. Нею стала 17-річна броварчанка Аліна Шух. Лише цієї зими вона вперше спробувала себе в дорослому багатоборстві, і ось зараз демонструє, що зробила цей крок не даремно. Після чотирьох видів програми вона очолює змагання семиборок, але навіть не в цьому річ. Вразив її виступ у стрибках у висоту. Аліна виграла цю дисципліну з результатом 1 метр 92 сантиметри! Це – повторення юнацького рекорду України, причому не серед багатоборок, а серед атлеток, які спеціалізуються виключно на стрибках у висоту. І ще два доповнення. Перше – якби підопічна Майї Шух (на фото разом з Аліною) виступала днем раніш у фінальних змаганнях висотниць, то з таким результатом виграла б бронзову нагороду чемпіонату України. Друге – 1.92 є нормативом на дорослий чемпіонат Європи, який 6-10 липня прийматиме Амстердам. Тобто, Аліна у свої 17 цілком може проміняти змагання багатоборок на юнацькому чемпіонаті Європи на змагання зі стрибків у висоту на чемпіонаті Європи.
 
Був у третій день чемпіонату України ще один виконаний норматив ЄА на континентальну першість. Він належить рівненському стаєру Вадиму Слободенюку, який виграв дистанцію 3000 метрів з перешкодами з результатом 8 хвилин 36,68 секунди.
 
Двом атлеткам вдалося підтвердити свої олімпійські нормативи – у метанні диску донетчанці Наталії Семеновій (62.41) та у бігу на 3000 м з/п житомирянці Марії Шаталовій (9.44,25). Великою кількістю гарних результатів ознаменувалися і кваліфікаційні змагання, що дозволяє нам з оптимізмом очікувати на заключний день чемпіонату України, коли спортсмени поведуть боротьбу як за нагороди в 14-ти дисциплінах, так і за ліцензії на чемпіонат Європи та Олімпійські ігри.