Ріо-2016: Наталія Погребняк, Олеся Повх і Христина Стуй – про перше коло з бігу на 100 метрів

317
Наталія Погребняк і Олеся Повх вийшли до півфіналу Олімпійських ігор з бігу на 100 метрів. Обидві фінішували у своїх забігах третіми, але змогли вийти до наступного кола змагань за кращим часом. Наталя подолала дистанцію за 11,30 с, а Леся – за 11,39 с.

 
На жаль, повторити успіх дівчат не вдалося Христині Стуй. 11,57 с не дозволили їй пройти далі.
 
Наталія Погребняк: «Завжди хочеться краще, і я розраховувала пробіги швидше. Але з урахуванням того, що це мій перший забіг і вже дуже пізно, то результат непоганий. Можна сказати, що сьогодні я зняла напругу. Ми тут уже десять днів, а очікування старту трішки давить. У півфіналі вже буду впевненішою.
 
Сьогодні мені вдався чудовий старт. Реакції 0,130 у мене, мабуть, ще не було. А якщо глянути на результати, то вони у всіх не найвищі. Та ж Мюрьєй Ауре вибігає з 11 секунд, а сьогодні показала 11,17 с.
 
У Ріо я бігтиму також 200 метрів і естафету 4х100. Я готувалася до цього багато років. Уже бігла так і на чемпіонаті України, і на чемпіонаті Європи. Вважаю, якщо я відібралася, то потрібно виступати. Це можуть бути останні Олімпійські ігри, а, можливо, що й ні. Та чекати ще чотири роки, щоб спробувати, це занадто довго. Тому якщо я заслужила це право, повинна ним скористатися».
 
Олеся Повх: «Думала, самопочуття буде гіршим, адже навіть для бразильського часу забіг був запізно. Зазвичай у такий час ми вже спимо. Але сьогодні все було добре. Крім того тут дуже хороша доріжка. І сьогодні все склалося: і старт хороший, і середина дистанції, ще й набігала на фініші. Але час, хотілось би, щоб був вищим».
 
Христина Стуй: «На розминці я «літала». Не було причин так погано пробігти: погода нормальна, стан хороший, доріжка класна. Те, що пізній забіг… Так він для всіх учасниць пізній, це не має жодного значення. Подивимось, що скаже тренер, він збоку краще бачив. Думаю, саже, що я «затиснулася» дещо. Хоча мені так не здалося. Проаналізуємо все. Але на даний момент навіть не знаю, як буду дивитися йому в очі».
Попередня статтяВіталій Бутрим: «Дуже прикро програвати одну соту секунду»
Наступна статтяОлексій Семенов: «Зроблю все для того, щоб Наталя у Ріо виступила добре»