Жіноча естафетна команда 4х100 метрів: «У фіналі будуть зовсім інші біг і емоції»

249
Українська естафетна четвірка 4х100 метрів у складі Олесі Повх, Наталії Погребняк, Марії Рємєнь і Єлизавети Бризгіної впевнено вийшла до фіналу Олімпійських ігор. Дівчатам не стала на заваді навіть перша доріжка. Більше того, вони не просто потрапили до числа перших трьох у своєму забігу, що гарантувало їм прямий вихід у вирішальне коло змагань, а ще і встановили найкращий результат сезону – 42,49 с.

 
Єлизавета Бризгіна: «Завдання-мінімум, а саме потрапляння у фінал, виконано. Дуже радує найкращий результат сезону – по першій доріжці це дуже пристойний показник. Для медалей цього часу буде недостатньо, тому тренер напевно зробить певні корективи, щоб все було якомога більше наближено до ідеалу і ми змогли показати максимальний результат.
 
У фіналі буде зовсім інший біг, інші емоції. Будемо старатися, але загадувати нічого не будемо. Це естафета».
 
Судячи з вашого сьогоднішнього бігу, перша доріжка це не завжди так страшно, як здається?
 
Олеся Повх: «Я віражі, в принципі, не надто часто бігаю. Тільки в естафетах. По першій доріжці стартувати дуже складно: швидкість набирається, а траєкторію тримати складно. Та судячи з того, як передали паличку, ми справилися. Та і результат це підтверджує. Ми розраховували потрапити у фінал, але думали, що будемо добиратися за часом, адже в нашому забігу дуже сильні команди. А вийшло так, що пройшли навіть напряму. Хотілось би, щоб у фіналі дісталася хороша доріжка».
 
Наталія Погребняк: «Та навіть з цією доріжкою у нас є запас. Насправді у нас взагалі все збилося при передачі естафетної палички. Зазвичай з Лесею у нас передача трішки з віража на прямій, а з Машею – на віражі. А сьогодні у нас все було навпаки: з Лесею передавали на віражі, а з Машею – на прямій. Ми, можна сказати, не готувалися до цього, але  справилися. Звісно, є маленькі нюанси, але геть без них неможливо».
 
Коли вирішилося, хто саме бігтиме третій етап?
 
Єлизавета Бризгіна: «Це вирішувалося до останнього. Лише напередодні першого кола тренер зробив вибір на користь Маші, чому ми дуже раді. Але Христя Стуй нас проводжала. Суперництво суперництвом, але ми один одного підтримуємо. Звісно, хочеться, щоб виступали всі, всі бігли з особистими рекордами, але так рідко буває. А Христя справжній професіонал: вона весь цей час тренувалася, робила всі розминки».
 
Маріє, для вас це був дебют на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро…
 
Марія Рємєнь: «Справді, особистий вид не бігла і трішки хвилювалася перед стартом. Але Ліза і Наташа сказали, що вірять у мене. Буду переживати і надалі, але сподіваюсь, що і у фіналі все теж складеться добре».
Попередня статтяОлексій Касьянов назвав причину припинення боротьби під час десятиборства
Наступна статтяОксана Окунєва: «Попри все намагатимуся стрибнути два метри»