У Луцьку закрили юнацький сезон

246
19-20 вересня у Луцьку на стадіоні «Авангард» відбувся командний чемпіонат України серед юнаків 2001 року народження та молодших. Його підсумки прес-служба ФЛАУ попросила підвести старшого тренера збірної України з резерву Андрія Каратєєва:
 
– В цьому році ми вже втретє провели чемпіонат України серед атлетів середньої вікової групи. Враховуючи, що спортсмени цього віку беруть також участь в змаганнях серед старших юнаків, вважаю, у цих хлопців та дівчат був повноцінний змагальний календар і вони придбали гарний змагальний досвід.
 
Зараз в командному чемпіонаті України взяло участь понад 600 спортсменів. Сподіваємося, що ця кількість в подальшому перейде в якість, адже спортсмени саме цього віку у 2018 році виступатимуть на III Юнацьких олімпійських іграх.
 
Вересень – це кінець сезону, більшість дітей влітку оздоровлювалися, відпочивали, і, звісно, знизили тренувальні навантаження. Тому про якісь високі результати мова не йде. Але все-таки ми хотіли переглянути лідерів: як вони змінилися за літо, підросли. І, скажу вам, дехто дійсно буквально за два місяці подорослішав. Видно, що готовий показувати більш високі результати.
 
Загалом, атлети, які гарно виступали літніх відповідальних стартах, зараз підтвердили свій клас. В деяких видах з’явилися нові діти. Проте, впродовж двох наступних років склад може наполовину змінитися, можливо на цих змаганнях навіть ще не виступали ті спортсмени, які у 2018-му змагатимуться на юнацькій Олімпіаді.
 
Якщо по персоналіям – підтвердили свою високу майстерність дві висотниці Ярослава Магучіх з Дніпропетровщини та Олена Жмур з Вінничини, які з результатом 1.75 посіли два перших місця. Михайло Кохан (Запорізька обл.) та Валерія Іваненко (Дніпропетровська обл.) впевнено виграли змагання з метання молоту – 68.76 та 65.03 відповідно. У стрибках у довжину та потрійним у дівчат нас зацікавила киянка Каріна Опара-Уго – вона виграла з результатами, відповідно, 5.34 та 11.52. Цікавий спринтер з’явився на Волині – Ерік Костриця. Він виграв стометрівку (11,44) та був другим на дистанції 200 м (23,72), хоча ще в літку особливо помітним не був. Поспостерігаємо за ним, можливо, буде прогресувати. Анастасія Кудінова з Дніпропетровська виграла дві дистанції – 400 та 800 м (57,96 та 2.19,45). У хлопців на 400-метрівці непогано виглядав львів’янин Юрій Васічкін (50,97). Радує нас повернення харків’янки Єви Підгородецької, яка у квітні травмувалася на міжнародній матчевій зустрічі, влітку взагалі не змагалася, а зараз виграла 100 та 200 м (12,49 та 25,98). Сподіваюся, вони з тренером зроблять правильні висновки щодо підготовки, щоб не було травм на початку.
 
Я назвав спортсменів, сьогоднішні результати яких дозволяють їм брати участь в міжнародних змаганнях за своїм віком. Декому з них наступного року буде вже під силу поборотися за місце в збірній на юнацький чемпіонат світу. Для більш молодших атлетів у 2017-му році є Європейський фестиваль, а у 2018-му – юнацька Олімпіада. Отож, ми чекаємо на цих атлетів та на їхні високі результати наступного року!
 
З повними результатами змагань можна ознайомитися за ЦИМ посиланням