Білоцерківський марафон в очікуванні гостей та рекорду!

237
2 жовтня в Білій Церкві від центрального входу Дендропарку «Олександрія» стартує відкритий чемпіонат України з марафонського бігу, 13-й за ліком «Білоцерківський марафон». Цей пробіг включено до календарю Міжнародної асоціації марафонів та пробігів AIMS.
 
«Траса Білоцерківського марафону одна з найшвидших у світі», – так охарактеризував її переможець VIII марафону Олександр Сітковський. Саме тут він показав найкращий результат Європи 2011 року (2 години 9 хвилин 26 секунд). Минулого року найбільш представленим в переліку ТОП-30 найкращих європейських результатів у чоловіків Білоцерківський марафон став третім після Берлінського та Франкфуртського.
 
Вже зараз, ще до його початку, можна стверджувати, що на Білоцерківському марафоні-2016 буде встановлено рекорд, тепер вже на пів марафонській дистанції. Адже цього року було сертифіковано не лише трасу класичного марафону, але й, вперше, півмарафону. З огляду на зручний для атлетів рельєф, ми вправі очікувати на дистанції 21 км 097,5 м і рекорду України. Чи здійсняться ці плани організаторів – взнаємо 2 жовтня. Принаймні, вітчизняні лідери з бігу на довгі дистанції заявили про такі свої амбіційні наміри.
 
Окрім марафону та пів марафону в програмі змагань також присутні забіг на 5 верст, командна естафета, а також низка дитячих забігів, які проходитимуть під патронатом Національного Олімпійського комітету України та в яких візьмуть участь діти віком від 1 до 17 років.
 
Традиційно ці старти збирають від 800 до 1000 учасників, а також величезну групу підтримки, мам, тат, дідусів та бабусь.
 
Додаткова інформація – на сайті марафону http://www.bc-marathon.org.ua/ru/
 
Запрошуємо для висвітлення Білоцерківського марафону представників ЗМІ. Їм буде надана можливість знаходитися не лише на старті-фініші і майданчиках вболівальників, але й пересуватися на автівках по трасі проходження марафону. Також для преси та волонтерів буде організовано роботу буфету (чай, кава, бутерброди). Початок змагань – о 10:00.
 
Контактна особа: Сергій Бочаров, 067-406-4806, org@bc-marathon.org.ua
Попередня статтяХмельницький-Чернівці-Тернопіль: перспективи появи нових стадіонів та тренувальних баз
Наступна статтяДо Мінмолодьспорту направлено клопотання оголосити конкурс на головні тренерські посади збірної України