Зі світу по нитці: керівна посада Рудіші і зіркові учасники міжнародних конференцій

256

Бронзовий призер чемпіонату світу-2015 з бігу на 100 метрів з бар’єрами Аліна Талай змінила тренера. Відтепер білоруська спортсменка працюватиме з Лорен Сігрейв зі США. До цього вона тренувалася з австрійцем Філіппом Унфрідом.
 
***
 
Чемпіонка світу-2013, кенійка Мілка Чемос закінчує кар’єру з бігу на 3000 метрів з перешкодами на користь “гладких” дистанцій. Таке рішення вона прийняла внаслідок операції на спині, після якої долати перешкоди стало неможливо.
 
***
 
Дворазовий олімпійський чемпіон з бігу на 800 метрів Давід Рудіша очолив Комісію атлетів Африканської конфедерації легкої атлетики.
 
***
 
Серед спікерів на Європейській конференції зі стрибків з жердиною і стрибків у висоту будуть олімпійський чемпіон Афін зі стрибків у висоту Стефан Хольм і срібний призер чемпіонату світу-1999 у приміщенні зі стрибків з жердиною Джефф Гартвіг. Конференція почнеться вже сьогодні, 11 листопада.
 
***
 
Участь у Світовій конференції з метання списа підтвердили олімпійський чемпіон Томас Рьолер і чемпіон світу-2007 Теро Піткамякі. Конференція відбудеться 17-19 листопада у Куортане (Фінляндія).
 
***
 
У Мадриді відбулася щорічна зустріч менеджерів атлетів. На ній також були присутні директор департаменту змагань ІААФ Пол Харді і організатори “Діамантової ліги”. Менеджери обговорили підсумки сезону, отримали інформацію про підготовку до чемпіонату світу-2017 з легкої атлетики у Лондоні та одноденні змагання. Наступна зустріч відбудеться у 2017 році в Атланті (США).
 
***
 
У ще одному чеському місті, а саме у Прадубіце, планують побудувати манеж. На першому етапі планується будівництво саме легкоатлетичного манежу з доріжкою, довжиною 200 метрів. Дещо згодом у намірах будівництво залів для інших видів спорту і стадіону. Найкращий проект центру запропонували французькі архітектори.
За матеріалами ЕА, EMENews, Leichtathletik.de
Попередня статтяУкраїнець ввійшов до трійки призерів екстремальної багатоденки в Омані
Наступна статтяНа Донбас повертаються національні змагання та збори збірної України