Українські атлети та їхні тренери отримають призові за 4-6 місця в Ріо-2016

249
16 листопада на засіданні Уряду прийнято Постанову «Про деякі питання заохочення спортсменів та їх тренерів за результатами ХХХІ Олімпійських ігор», відповідно до якої 55 українським спортсменам та їх тренерам буде виплачено одноразову грошову допомогу.
 
– На літніх Олімпійських іграх у Ріо – 55 українських спортсменів зайняли високі 4-6 місця. Міжнародний олімпійський комітет вважає такий виступ значним досягнення і вручає відповідні дипломи. Мінмолодьспорту також вирішило підтримати і додатково мотивувати наших олімпійців, а керівництво Уряду нас підтримало. Ми виконали нашу публічну обіцянку перед спортсменами і тренерами, – наголосив Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. – Це той величезний спортивний потенціал, який ми маємо берегти і розвивати, особливо, з прицілом на Токіо-2020. Адже на міжнародному рівні конкурентність в олімпійських видах спорту постійно зростає. Окрім того, така допомога буде певною мірою компенсацією нашим спортсменам за випадки суб’єктивного і несправедливо суддівства з якими стикнулася Україна на Олімпіаді.
 
Відповідно до Постанови встановлюється одноразова винагорода спортсменам, які зайняли четверте – шосте місця на XXXІ літніх Олімпійських іграх та їх тренерам. А саме, за четверте місце – 50 тис. гривень, п’яте місце – 35 тис. гривень, шосте місце – 25 тис. гривень. Виплати винагород спортсменам та їх тренерам здійснюватимуться відповідно до Порядку, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 4 лютого 2016 р. № 91 «Про заохочення спортсменів і тренерів з олімпійських та неолімпійських видів спорту».
 
Нагадаємо, на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро українські легкоатлети, окрім бронзової нагороди Богдана Бондаренка у стрибках у висоту, здобули одне четверте місце (Андрій Проценко – стрибки у висоту), два п’ятих місця (Дмитро Косинський – метання спису; Аліна Логвіненко, Ольга Бібік, Тетяна Мельник, Ольга Земляк – естафета 4х400 м) та одне шосте місце (Олеся Повх, Наталія Погребняк, Марія Рємєнь, Єлизавета Бризгіна – естафета 4х100 м).