ФЛАУ близька до співробітництва з Інститутом, який спеціалізується на лікуванні та реабілітації спини, хребта та суглобів

474
Сьогодні президент ФЛАУ, перший заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул та державний тренер з легкої атлетики В’ячеслав Тиртишник побували в Інституті вертебрології та реабілітації.
 
Метою візиту було досягнення остаточних домовленостей щодо підписання договору про співробітництво. Важливість такого кроку для легкої атлетики не викликає сумнівів, оскільки цей Інститут спеціалізується на лікуванні захворювань спини без операцій, відновленні після травм, тощо. Також при ньому діє Центр укріплення хребта та суглобів (більш детальна інформація про можливості Інституту – за ЦИМ посиланням).
 
В результаті перемовин сторони дійшли згоди, що найближчим часом такий договір буде підписано. Попередньо він буде передбачати, що п’ять провідних легкоатлетів країни та п`ять представників інших видів спорту безкоштовно пройдуть у цьому закладі тестування і, за необхідності, повний курс лікування та реабілітації, аж до повного вирішення проблем зі здоров’ям. Відбирати учасників для цієї програми буде тренерська рада згідно з наявною інформацією про проблеми зі здоров’ям у провідних атлетів.
 
 
Перемовини між Мінмолодьспорту, ФЛАУ та Інститутом вертебрології та реабілітації тривали впродовж останнього року. Під час регулярних зустрічей з власниками медичного закладу обговорювалися можливі варіанти співпраці. Проте, напередодні Олімпійських ігор вдатися до конкретних кроків було проблематично, оскільки в розпалі підготовки до Ріо-2016 спортсмени не були готові до розгляду якихось альтернативних шляхів реабілітації та відновлення, в тому числі до медичних послуг незнайомих фахівців. І ось зараз, на початку нового олімпійського циклу, для такого співробітництва настав оптимальний час.