Антидопінговий семінар у Чорноморську

186
В Чорноморську, де наразі проводять тренувальний збір члени штатної збірної команди України з легкої атлетики (групи стрибків, спринту та витривалості) відбувся антидопінговий семінар заступника директора Національного антидопінгового центру Ярослава Кручека.
 
За словами головного тренера збірної України зі стрибків Олександра Романюка, пан Кручек, зокрема, детально розповів спортсменам і тренерам про процедуру забору допінг-проб, пройшовся по переліку заборонених препаратів. Оскільки на цьому зборі зараз переважно знаходяться молоді атлети, всім було цікаво, багато про що настільки поглиблено вони чули вперше.
 
Півторагодинне спілкування завершилося відповідями на запитання, також Ярослав Кручек роздав усім методичну літературу, серед якої був перелік заборонених препаратів станом на 2017 рік та Антидопінговий Кодекс.
 
 
Це не останнє подібне спілкування наших атлетів з представниками Антидопінгового центру. У подальшому планується робити відеозапис таких семінарів для подальшого його розповсюдження в інтернеті. Також пан Кручек висловив думку про доцільність проведення на базі НАДЦ антидопінгового семінару для лікарів спортивних федерацій. Щоб потім лікарі, прослухавши курси та отримавши матеріали, потім самостійно проводили подібні семінари для представників своїх видів спорту. Тим паче, що вони практично увесь час знаходяться на змаганнях та зборах поруч зі своїми спортсменами. Наразі ця ідея очікує на підтримку від національних федерацій.
 
Попередня статтяКросмени Київщини виграли командний чемпіонат України
Наступна статтяОновлений формат Дніпровського півмарафону