Тренерська рада збірної України обговорила нагальні питання

218
3-го квітня в приміщенні офісу ФЛАУ відбулося засідання тренерської ради штатної команди національної збірної команди України з легкої атлетики.
 
Кожен з головних тренерів збірної по видах підвів підсумки участі членів національної збірної команди у змаганнях зимового сезону, розповів про стан підготовки та участі у навчально-тренувальних зборах на березень-квітень 2017 року та про потенційних кандидатів для потрапляння на командний чемпіонат Європи, чемпіонат світу серед юнаків, чемпіонат світу з легкої атлетики, а також висловив свою думку щодо кількісного складу на ці змагання.
 
Також члени тренерської ради обговорили питання вдосконалення критеріїв відбору спортсменів для потрапляння на міжнародні змагання, провели аналіз та обговорили ефективність впровадження таблиці нарахування балів та розподілу фінансування спортсменів на 2017 рік. Провідним тренером штатної команди національної збірної команди з легкої атлетики Олександром Величком було запропоновано власне бачення змін у критеріях нарахування балів та розподілу фінансування спортсменів та надано кожному з головних тренерів екземпляр проекту таблиці на 2018-2020 рр. з метою коригування та надання пропозицій до розгляду на виконком ФЛАУ. За словами пана Величка, у чинній системі є недоліки, над усуненням яких потрібно щільно попрацювати.
 
Окрім цього члени тренерської ради винесли на розгляд Виконкому ФЛАУ питання затвердження кількісних складів учасників чемпіонату світу серед юнаків у м. Найробі (Кенія) 12-16 липня (у кількості 35 осіб, з них 25 спортсменів і 10 тренерів) та чемпіонату світу у м. Лондон (Велика Британія) 4-13 серпня (у кількості 93 особи, з них 60 спортсменів і 33 тренери).
 
Подібні засідання тренерської ради збірної України будуть проводитися регулярно з метою колегіальної роботи, аналізу, обміну думками щодо прийняття заходів, направлених на покращення результатів українських легкоатлетів. Наступне таке засідання відбудеться в червні в Луцьку під час командного чемпіонату України.
Попередня статтяНасичений вікенд Комісій розвитку та змагань
Наступна статтяІгор Гоцул: «В Кам’янець-Подільському є гарні передумови для оновлення спортивної інфраструктури»