Фахівці КНГ поспілкувалися в Чорноморську з тренерами зі стрибкових видів

239
У Чорноморську, де цими днями триває навчально-тренувальний збір легкоатлетів групи стрибків, відбулася робоча зустріч фахівців комплексної наукової групи (КНГ) з тренерським складом збірної та особистими тренерами спортсменів.
 
Зустріч мала формат ознайомчо-демонстраційної лекції, на якій були представлені технічні засоби і методики, які планується використовувати для науково-методичного супроводу національної збірної команди.
 
Кандидат технічних наук, інженер проблемної лабораторії фізичного виховання і спорту НТУ ХПІ (м. Харків) Віталій Галиця розповів присутнім про наявні можливості біомеханічного забезпечення тренувального процесу у збірній команді України з легкої атлетики, продемонстрував прилади, які фахівці планують використовувати вже на цьому зборі для вимірювання швидкісних характеристик спортсменів (оптичні створи та хронометри, оптичну доріжку, пояс-вимірювач швидкості, акселерометри, тощо). Крім того, Віталій Іванович ознайомив тренерів із наявними можливостями здійснення біомеханічного аналізу і моделювання змагальної та тренувальної діяльності.
 
Кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент кафедри фізичного виховання і спорту НТУ ХПІ (м. Харків) Анатолій Горлов коротко зосередив увагу присутніх на можливостях педагогічного аналізу управління підготовкою спортсменів, розповів про методики прогнозування змагальних результатів із врахуванням різноманітних фізичних, психічних та антропометричних показників атлетів. Також фахівець торкнувся питання використання різноманітних коефіцієнтів і показників, які характеризують технічну підготовленість атлетів-стрибунів.
 
Загалом, дану зустріч можна назвати відправною точкою для майбутньої тісної взаємодії комплексної наукової групи із тренерами та фахівцями групи стрибків для ефективного науково-методичного забезпечення процесу підготовки провідних атлетів цієї групи видів.
 
Всі учасники даної зустрічі висловили велике бажання якнайшвидше перейти від теорії до практики, почавши спільну роботу вже з перших наступних тренувань.