«Діамантова ліга»: «бронзові» виступи Ольги Земляк і Юлії Левченко у Римі (ВІДЕО)

231
Фіналістка Олімпійських ігор з бігу на 400 метрів Ольга Земляк на другому поспіль етапі «Діамантової ліги» ввійшла до трійки призерів, а Юлія Левченко таким же виступом відкрила свій сезон у найпрестижнішій легкоатлетичній серії міжнародних комерційних турнірів.

 
У травні Земляк почала «діамантовий» сезон з блискучого часу і третього місця на етапі у Шанхаї. 8 червня, у Римі, вона знову фінішувала третьою. Цього разу українка подолала дистанцію за 51,08 с. Швидше це зробили лише олімпійська чемпіонка, американка Наташа Гестінгс (50,52 с) і призер Олімпійських ігор Новлін Вілльямз-Міллз з Ямайки (51,04 с).
 

 

Юлія Левченко після блискучого «бронзового» виступу на чемпіонаті Європи у приміщенні лише відкриває літній сезон. Два дні тому вона взяла участь у командному чемпіонаті України, а вже сьогодні залишила за спиною відразу кількох титулованих суперниць, включаючи олімпійську чемпіонку іспанку Рут Бейтіа, і з другим результатом у своїй кар’єрі посіла третє місце (1,94 м). Від особистого рекорду, показаного минулого року у Луцьку, Юлію відділив лише один сантиметр.
 
Ще дві українки виступали у секторах для стрибків з жердиною і потрійного стрибка.
 
Марина Килипко з результатом 4,40 м розділила сьоме місце зі стрибків з жердиною з британкою Голлі Бредшоу і швейцаркою Ніколь Бюхлер. Перемогла з найкращим результатом сезону у світі гречанка Єкатеріні Стефаніді (4,85 м).
 
Ольга Саладуха почала змагання з потрійного стрибка з двох заступів, після чого виконала результативну спробу на 13,75 м. На жаль, цього результату не вистачило для потрапляння у першу вісімку, яка продовжувала боротьбу на римському етапі. Ольга дев’ята, а перемогла венесуелка Юлімар Рохас (14,84 м).
 
Найкращим результатом сезону у світі і національним рекордом Кенії (14.18,37 хв) завершилися змагання з бігу на 5000 метрів серед жінок. Автором цього результату стала Геллен Онсандо Обірі.
 
Сіфан Хассан з Нідерландів перемогла з бігу на 1500 метрів з найкращим результатом сезону у світі і рекордом змагань (3.56,22 хв). Світовий топ-лист сезону також очолив кенієць Консеслус Кіпруто, який подолав 3000 метрів з перешкодами за 8.04,63 хв.

 

Фото (c)European Athletics via Getty Images