Ярослава Магучіх: «І не помітила, як сезон пролетів»

255
15-річна дніпрянка Ярослава Магучіх стала справжнім відкриттям цього року. Що зимового сезону, що літнього вона ледь не на кожних змаганнях била особисті рекорди у стрибках у висоту. І врешті-решт підняла його планку до 1 м 92 см! А це – ще трохи, і норматив на дорослий чемпіонат світу!
 
Дорослі чемпіонати світу у Ярослави, без сумніву, ще попереду. А цього року вболівальники з захопленням спостерігали за її перемогами на юнацькому чемпіонаті світу в Кенії (1.92) та Європейському юнацькому олімпійському фестивалі в Угорщині (1.89).
 
– Причина перемог – в тренуваннях, – розповіла юна атлетка після повернення з Дьору. – Потрібно добре тренуватися і тоді буде результат. І, звісно, спасибі моєму тренеру Тетяні Володимирівні Степановій. Без неї, без її підтримки я б так не стрибала.
 
– Такій стабільності, яку ви продемонстрували впродовж сезону, може позаздрити будь-який атлет. Над психологічною підготовкою також працюєте з тренером?
 
– Звісно, і психологія, і моральне налаштування також дуже важливі. Як та налаштуєшся, так і будеш стрибати. Якщо казатимеш собі: «Я не зможу, не вийде», – тоді й не вийде. А як налаштуєшся по-бойовому, то все буде добре.
 
– Європейський юнацький олімпійський фестиваль були вашими першими в кар’єрі комплексними змаганнями. Які враження?
 
– Завдяки участі напередодні в чемпіонаті світу певний досвід такої масовості вже був. Отож, атмосфера не збивала. Навіть сподобалося.
 
– Ви виграли всі свої основні і національні, і міжнародні старти. Очікували від себе, що сезон складеться на стільки вдало?
 
– Якщо чесно, то спочатку ні. А потім все так швидко-швидко пішло, і все, сезон завершився. Результат гарний, але сили стрибати ще залишилися.
 
Попередня статтяВолодимирські висоти-2017 виграли Юрій Кримаренко з 2.30 та Дарина Кучина
Наступна статтяМихайло Кохан: «Режим і тренуватися на совість, без ніяких «але»