ЕА відзначила тренерськими нагородами Ігоря Лонського й Ірину Пустовойт

297
14 жовтня під час урочистої церемонії нагородження ЕА Юлію Левченко було названо переможницею у номінації «Зірка, яка сходить». Проте нагороди у Вільнюсі Європейська легка атлетика вручала не лише спортсменам.

 
Щороку ЕА відзначає і найкращих тренерів. Усього нагороди у 2017-му отримали 40 тренерів з 25 національних федерацій. До їхнього числа потрапили і двоє українців – Ірина Пустовойт й Ігор Лонський.
 
У 2017-му учениці Ірини Пустовойт не просто підтвердили свій високий рівень, а створили справжній фурор у світі стрибків у висоту. Юлія Левченко виграла срібну медаль чемпіонату світу, бронзову чемпіонату Європи у приміщенні і перемогла на молодіжному чемпіонаті Європи. При цьому сезон вона закінчила з новим молодіжним рекордом України й одним з найкращих результатів в історії країни – 2,01м. А Ірина Геращенко попри надзвичайно складний рік з огляду на особисті обставини зуміла не просто гідно провести сезон, а стати срібним призером молодіжного чемпіонату Європи й Всесвітньої Універсіади.
 
Надзвичайно успішним рік видався й для Ігоря Лонського та його учнів. Владислав Мазур став переможцем молодіжного чемпіонату Європи зі стрибків у довжину, а Віктор Лонський виграв там бронзову медаль зі стрибків у висоту. Обидва атлети до останнього були у списку очікування для участі у чемпіонаті світу, але, на жаль, цього року по системі добору ІААФ на нього не потрапили. Надзвичайно успішно виступив і ще один учень Лонського, стрибун у висоту Дмитро Нікітін. Після травм він зумів відібратися на юніорський чемпіонат Європи і повернутися звідти зі срібною медаллю.
 
Читайте також:
Попередня статтяГарні перспективи жіночої ходьби на 50 км
Наступна статтяОлену Бех відзначено нагородою ЕА