В Івано-Франківську стартував проект міської ліги за програмою «Дитяча легка атлетика ІААФ»

218
1 лютого в Івано-Франківську стартував проект міської ліги за програмою «Дитяча легка атлетика ІААФ». Організаторами заходу виступили Федерація легкої атлетики Івано-Франківської області, Івано-Франківський міський центр «Спорт для всіх», Департамент освіти і науки міськради та Департамент молодіжної політики і спорту міськради.
 
У часниками Івано-Франківської міської ліги, яка триватиме впродовж місяця, стануть учні 5-х класів з понад 30 загальноосвітніх шкіл міста. Юні школярі матимуть змогу випробувати свої сили та вміння на цікавому легкоатлетичному обладнанні і продемонструвати набуті здібності, а тренери-селекціонери – відібрати талановитих дітей в легкоатлетичні секції ДЮСШ.
 
Перший етап відбувся на базі СШ №24 і зібрав команди з чотирьох шкіл мікрорайону Пасічна. Вони змагалися в естафеті «Формула-1», метанні спису, багатоскоках у довжину і в швидкісній естафеті «Драбинка».
 
За підсумками першого етапу перемогу святкували учні Української Гімназії №1, другими були вихованці СШ №1, третій результат у команди СШ №18 і лише четвертий результат у господарів, команди СШ №24. Усі команди були нагороджені пам’ятними медальками з логотипом міської дитячої ліги з легкої атлетики, а призери отримали додаткові нагороди і грамоти ФЛАІФ.
 
Доречно зазначити, що перші дві команди потрапили до фінальної частини змагань, котрий загалом відбере 8 найсильніших команд міста і відбудеться у перші дні березня. А команда-переможець Івано-Франківської міської ліги здобуде право представляти місто в Західноукраїнській лізі за програмою «Дитяча легка атлетика ІААФ».