«Золотий» дубль на дебютному для України чемпіонаті ABAF зі спортивної ходьби

293
Вступивши до Асоціації балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF), Україна розширила календар міжнародних змагань. У березні наші атлети вже стали учасниками чемпіонату ABAF з марафону, а 14 квітня вперше в історії виступили і на чемпіонаті асоціації зі спортивної ходьби у сербському місті Зренянин.

 
У 2018 році чемпіонат ABAF зі спортивної ходьби став рекордним за кількістю країн-учасниць. У Сербії на старт вийшли скороходи з дев’яти країн. Кількість учасників склала 71, серед яких було 36 жінок і 35 чоловіків.
 
На чемпіонаті розіграли медалі у трьох вікових категоріях (U18, U20 і дорослі) серед чоловіків і жінок та у командних змаганнях. Дівчата змагалися зі спортивної ходьби на 5 км, юнаки, юніори та юніорки – на 10 км, а дорослі – на 20 км. Україна була представлена лише у змаганнях серед чоловіків, а отже, участі у розіграші командних медалей не брала.
 
Виконком ФЛАУ для участі у дебютному для нашої країни чемпіонаті ABAF зі спортивної ходьби затвердив команду з чотирьох осіб – трьох атлетів (Олексія Казаніна, Дмитра Собчука й Олега Свистуна) та керівника делегації Євгена Мазура. З Сербії українці повернулися з двома медалями.
 
Чемпіоном ABAF зі спортивної ходьби на 20 км став Дмитро Собчук (1:26.27 год), а срібну медаль виграв Олексій Казанін (1:26.56 год). Трійку призерів замкнув Серкан Доган з Туреччини (1:27.05 год).
 
Олег Свистун показав час 1:29.05 год і перетнув фінішну лінію четвертим. Проте оскільки у командний залік йшло лише по два результати від збірної у кожній дисципліні, навпроти прізвища Свистуна (хоча Україна й не брала участі у командних змаганнях) у підсумковому протоколі місце не вказано.
 
Найближчим часом читайте на сайті ФЛАУ коментар керівника української делегації Євгена Мазура.
Попередня статтяТернопільські школярі виграли Західноукраїнську лігу «Дитяча легка атлетика ІААФ»
Наступна статтяЄвген Мазур – про чемпіонат ABAF зі спортивної ходьби