Прикордонні негаразди рекорду не завада!

251
29 квітня у Харкові відбувся традиційний, 5-й за ліком Харківський міжнародний марафон. Загалом у ньому взяло участь понад 10 тисяч атлетів з 25 країн світу.
 
Певно, вже вся легкоатлетична спільнота знає, з якими труднощами їхали на ці змагання кенійські стаєри Серем Бенджамін Кіпроп та Пріска Джемутаї. Африканських гостей не хотіли пускати в Україну. Але активна позиція срібної олімпійської призерки Ірини Ліщинської та втручання президента ФЛАУ Ігоря Гоцула, який особисто звернувся до керівництва Державної прикордонної служби України щодо вирішення ситуації, яка склалася, допомогли кенійським легкоатлетам виступити у Харкові. І не просто виступити!
 
Попри витрачені під час виснажливої дороги на змагання сили, Серему Бенджаміну Кіпропу вдалося не лише виграти Харківський марафон, але й майже на п’ять хвилин оновити його рекорд – тепер він складає 2 години 18 хвилин і 13 секунд. Друге місце посів харків’янин Дмитро Пожевілов (2:28.40), на третьому місці – Сергій Попов з Києва (2:34.18).
 
Серед жінок першою фінішувала Тетяна Вілісова з Дніпра (2:51.45), другою – Ольга Донченко з Харкова (3:05:43), а третьою – Пріска Джемутаї з Кенії (3:10.02).
Попередня статтяКомандний чемпіонат України з бігу на 10000 м: рекордна масовість за низьких результатів
Наступна стаття20 метрів – вперше за п’ять років!