У Борисполі Пробігом вшанували пам’ять борців за незалежність України

270
На честь пам’яті усіх, хто віддав свої життя у боротьбі за Незалежність України, у Борисполі 5 травня вперше провели відкритий легкоатлетичний пробіг міста та Київської області «Бориспільська десятка».
 
Участь у змаганнях взяли близько 300 легкоатлетів, і не тільки з Борисполя, а й з усієї Київської області, навіть приїхали спортсмени з Яготина. Це були як професійні бігуни й вихованці спортивних шкіл, так і звичайні прихильники здорового способу життя, – повідомляє прес-служба Управління фізкультури та спорту Київської ОДА.
 
Учасники пробігу були розділені на різні категорії відповідно за віком, і змагалися на дистанціях від 300 метрів до 10 кілометрів. У віковій категорії 40-49 років найдовшу дистанцію у 10 км під 30-градусною спекою повністю зміг подолати лише один спортсмен, всі інші зійшли. Таким чином єдине місце на п’єдесталі, звичайно перше, з гордістю посів Сергій Тригубенко з Бориспільського району. Також на «десятці» в категорії 30-39 років першим став Сергій Іващенко, 18-29 років – Йосип Юрковський.
 
На 5-кілометровій дистанції перемогу здобули: 30-39 років – Тетяна Соляник (Київ), 40-49 років – Олена Іваній (Бориспіль), 50-60 років – Віктор Роговий (Бориспіль), 61 рік і старше – Віталій Ткачук (Переяслав).