Фінал «Діамантової ліги»: найкращий результат сезону від Проценка і перемога Рижикової

312
31 серпня закінчилося не лише літо, а й «Діамантова ліга» сезону-2018. Другий фінал серії приймав Брюссель.

 
Українці виступали у Бельгії у чотирьох дисциплінах, проте статус «діамантового» для них мав лише один фінал – зі стрибків у висоту серед чоловіків.
 
На чемпіонаті Європи у Берліні Андрій Проценко став фіналістомі посів п’яте місце. Проте результат 2,24 м навряд чи міг задовольнити атлета. Вже після змагань він говорив про те, що у той вечір і справді міг стрибати вище, але не все склалося. Тепер буде прагнути бодай частково реабілітуватися на тих турнірах, які залишилися, адже сезон хотілось би завершити з вищим результатом.
 
Спочатку Проценко став першим на змаганнях у Роверето, проте і там результат був не надто високим – 2,26 м. А от у Брюсселі хоч виграти і не вдалося, натомість зумів здобути іншу перемогу – над своїм найкращим результатом сезону.
 
2,23 з другої спроби, 2,26 м – лише з третьої… І з першої ж повторення найкращого результату сезону – 2,29 м. На них у 2018 році Андрій стрибав ще 10 лютого на чемпіонаті України у приміщенні. А 2,31 м, які Проценко подолав з другої спроби, стали його SB та забезпечили четверте місце.
 
Італієць Джанмарко Тамбері показав такий же результат, як і українець, але за спробами став третім. Переміг австралієць Брендон Старк (2,33 м). Чемпіон Європи німець Матеуш Пржибилко поступився йому лише за спробами.
 
***
 
Анна Рижикова виграла змагання з бігу на 400 метрів з бар’єрами. Її час – 55,38 с. Вікторія Ткачук (56,15 с) і Марія Миколенко (57,72 с) фінішували п’ятою і шостою відповідно.
 
Оксана Окунєва була третьою зі стрибків у висоту (1,87 м). Перемогла бельгійка Нафіссату Тіам (1,89 м).
 
Ольга Ляхова фінішувала шостою на дистанції 800 метрів (2.02,51 хв).
 
Попередня статтяТисяча учасників бігтимуть заради боротьби з раком молочної залози на 9th Wizz Air Kyiv City Marathon
Наступна статтяСтарт «Олімпійського уроку»-2018