Юлія Левченко: «Ліпше стрибати при кондиціонерах, ніж при плюс 50»

331
Юлія Левченко впевнено почала свій виступ на чемпіонаті світу з легкої атлетики у Досі. У кваліфікації зі стрибків у висоту вона з першої спроби долала планку і з результатом 1,92 метри вийшла до фіналу.

 
– У нас був збір у Туреччині, там теж було спекотно, тому ми трішки звикли до погоди, – говорить Юлія Левченко. – У Досі мене більше бентежили кондиціонери, потрібно було до них пристосуватися. І на стадіоні я теж відчувала ці потоки повітря. Спочатку мені було некомфортно. Коли почали стрибати, стало легше, але я все одно звертала на них увагу, оскільки вони дули в нашу сторону. Я трішки побоювалася протягів. Але у будь-якому випадку це ліпше, ніж стрибати при плюс 50. Тому жалітися у жодному разі не буду.
 
Зазвичай перерва між кваліфікацією і фіналом складає один день. Тут зробили перерву у два дні. Особисто для вас це на користь чи навпаки?
 
Так, це дійсно щось нове. Але, можливо, це і на краще. Хочеться відпочити, трішки адаптуватися. Нам не вдалося потрапити на розминку на основний стадіон, ми на той момент ще не встигли прилетіти, тому хотілося трішки відчути, як поводити себе в секторі. Про те, якою буде доріжка, нас попереджали, тому до цього ми були готові. А от яма тут жорстка, тож упродовж двох днів відпочинку крепатура якраз і буде відходити. (посміхається)
 
Знаю, що у секторі ви зосереджуєтеся у першу чергу на собі. Але, можливо, все ж встигли перекинутися кількома словами з Іриною Геращенко, яка не змогла подолати кваліфікацію?
 
Відверто кажучи, я відразу навіть не зрозуміла, що щось сталося. Лише коли пройшло 1,92, зрозуміла, що щось пішло не так, але було вже пізно. І потім почалася якась плутанина. Я думала, що ми вже не будемо стрибати, потім сказали, що 1,94 все ж стрибаємо. Я відмовилися, розуміючи, що мені вистачить 1,92 для виходу до фіналу, але деякі дівчата ще пострибали.