Тетяна Мельник: «Естафета – це круто, але хочу довести, що можу успішно виступати й індивідуально»

547
Від 60 до 800 метрів. Такі дистанції Тетяна Мельник вже бігала цієї зими. Початок нового сезону – час для експериментів. Проте всі без винятку вони спрямовані на досягнення мети – високий результат з бігу на 400 метрів.

 
«800 метрів – це вже, певно, щорічний експеримент. У 2019-му теж їх бігала, тож вирішили спробувати і цього сезону. Вони призначені для розвитку витривалості, у той час як 60 метрів – для підвищення швидкості, – говорить Тетяна Мельник. – На змаганнях пам’яті Миколи Батруха і Бориса Юшка бігла 60 і 200 метрів. Але які б дистанції не долала, вся ця робота спрямована на 400 метрів і досягнення якомога кращих результатів на них.
 
До сезону ми готувалися у Києві. Потім провели 14-денний збір у Португалії, заклали там дуже хорошу базову основу для дистанції 400 метрів. Я готуюся до чемпіонату світу у приміщенні. Як показав минулий рік, норматив 52,90 секунд виконати реально, тому будемо старатися, щоб підійти до Нанкіна у якомога кращій формі. Дуже вже хочеться виступити в індивідуальній дисципліні, бо естафета – це класно, круто, це драйв, але хочеться показати, що я не «горбата» і можу успішно виступати й на індивідуальній 400-метрівці.
 
У лютому у мене буде ще кілька стартів, уже з бігу на 400 метрів. 1 і 4 лютого виступлю у Мондвілі і Дюссельдорфі, а потім на чемпіонаті України. Сподіваюсь, у Сумах уже буде боротьба, адже скучила за нею. Хотілося її і на «Різдвяних стартах», але поки що більшість моїх суперниць обходять цю дистанцію стороною».
Попередня статтяМарина Бех-Романчук: «У Карлсруе будуть мої перші стрибкові змагання цього року»
Наступна статтяПригадуючи 2019 рік: Ірина Ольховнікова, головний тренер зі спринту та бар’єрного бігу